7 Ekim 2014

the strain s01e13:

The Master

--- spoiler ---

.hayal kırıklığına uğrattılar, beklentilerimizle oynadılar. markete kısıldıkları bölüm beklentileri fena yükseltmiştim ama ne bileyim sonra tepetaklak gitti seri. bu bölüm de öylesine sezon finali olsun diye sallamışlar.

.efendi ile tekrar görüştüler, dakkasında buldular yine. yeni mekan için bile uğraşmamışlar, müzisyen tipin mekanına yuva yapmış hepsi. neyse buldular iyi güzel, tekrar daldılar ama bu sefer de hiç bir şey olmadı. o kadar esas oyuncu dalıyor savaşıyor ama kimseye bir şey olmuyor. uzatmak değil de ne?

.üstelik güneş yakmıyormuş bunu. madem yakmıyor niye kaçtı güneşten de bunları gebertmedi mesela? madem yakıyor o kadar süre nasıl güneşte kaçabildi? resmen saçmaladılar yani. üstelik niye diğerlerini geri çekti? o kadar iyi bir saldırı da değildi. sayıları azdı, vampirler güçlüydü. fet falan zor durumdaydı ne bileyim. nerden bakarsak sinir ediyor insanı.

.velet muhabbeti de uyuz etti. hadi yanında daha güvenli falan da son savaş için çocuğu yanında götürmek nedir? hiç mi korumalı bir alan yaratılamıyor? hiç mi yolu yok? arabada gün ışığı aletleri ile bıraksalar bile daha mantıklı olurdu yani, bu da hiç olmadı. üstüne veledin fotoğraflar için astım taklidi yapıp annesi ile karşılaşması da çok saçma oldu.

.sezon finalini sıçtık iyice sıvıyalım tarzında yaptılar yani. nerden bakarsak bakalım olmadı. dedemizin konuşması falan yine fena değildi, görüntüler falan da fena değildi de ne bileyim üzdüler beni. adam son kılınç darbesi vuracak, efendi yerlerde hala dua peşinde. vur gitsin arkadaş. hani dizi bitmesin de böyle de sürdürülmez ki...

.zenci abimiz de emirlere karşı çıktı sonunda. sezon finalini bekliyormuş. bu vakte kadar yapılan işlerde kılını kıpırdatmadı ama şimdi artık yapamacağım dedi. bari karşı tarafa geçse de savaşsa falan, diziden çıkarmamış olsunlar bari.

.meksikalı cephesindeki olaylar yine ümit vaadediyor, kadimler diye üç dört vampir tipi gördük. vampir avlayan eleman da onlar için takılıyormuş. vampir vampir avlıyor genel kuralları yıktılar anlaşmaları bozdular diye efendiye karşı vampir birliği falan herhalde. meksikalı da intikam için vampirlerle çalışacak da ne zaman bakalım. tabi meksikalıyı bulana kadar bizim ekibi bulsa da güçlerini birleştirseler daha iyi olmaz mıydı? düşünmediler bu şekilde demek.

.her türlü izlerim de ne bileyim pek yapamıyorlar. yapacak gibi yapıp yapamadılar, geniş ölçeğe hiç bulaşmadık. newyork'da ne oluyor tam göremiyoruz. bir sürü olmaması gereken şey oluyor. senaryoda fena yalpalıyorlar, bakalım artık. sonraki sezona kim öle kim kala.

--- spoiler ---