14 Ekim 2014

don't blame the dog e04:

Sheep Dogs, Australia

--- spoiler ---

.yine iki ingiliz tipi gördük, birinden göz yaşı aktı bu sefer. şişko oğlandan pek göz yaşı akmadı. bir çıtı pıtı sarışın bir kız, bir de şişko bir oğlan vardı. ikisinin de köpekleri ile sorunları var tabi. programımız kendilerini düzeltmek için avusturalyanın çobanlarına götürdü kendilerini.

.iki adet enterasan olay oldu öncelikle. salak şişko oğlan köpekleri saldı takılsınlar diye. bir kediye sardılar. adam kediyi kucakladığı halde kurtaramadı. kıza verdi kediyi derken kızın kucağındaki kediye hopladı köpekler. ısırmaca kaçış falan derken bir şey olmadı ama inanılmaz bir gerizekalılık örneği idi.

.diğer olay da köpeğini kontrol edemeyen kızcağızımızın ineğin tepiklediği hayvancağız için göz yaşı dökmesi idi. sevgili otoritemiz olur böyle şeyler köpeğin hatası falan dedi de, tamamen kızın hatasıydı bence.

.liderlik meselesi ve pes etmeme meselesine vurgu yaptılar. tavsiye edilir edilmez muhabbeti tartışmalı şekilde köpekleri yanaklarından tutup zorla  yatırıyor bu abimiz, hayvanlar elemanın yanında hep kuyruk kısık dolaşıyorlar yalnız. tasmasız sözünden çıkmıyorlar ama ne bileyim fena sindirmiş gibi geldi hayvanları.

.tabi bunun karşıtı elemenların yaptığı da değil ama ne bileyim işte programın zorlaması. eğitimli köpeklerle uğraştırmak bir kenara milyon dolar değerinde sürüler ve daha çılgını tehlikeli sürüler içine atmak bir yana. kızcağız kullandığı araç ile ineklerin bulunduğu yere girdi. köpek de onunla girince inekler ağılda panik oldu. ezeceklerdi de yetkili abimiz koştu geldi kurtardı falan. biri ölse şu reality show'larda ne güzel olur diyorum arada.

.evdeki köpeklerine ne kadar faydası oldu orası tartışılır zaten. programın toplamda pek faydası yok ama insanların saçma hayatları ve köpeklerine etkisi açısından enteresan oluyor. ölen babasının köpeğini şımartan hatunu yine de tebrik ettim. hani şımartılmasa bile yine de ölen birinin ardından hayvanın sebil olmaması iyi bir şey.

.diğer elemanın aile içi sorunları bence öncelikle kilo. köpek için ailenden vazgeçemezsin dedi yetkili abimiz, hayat dersi de verdi. adam kadının trip attığını düşünüyormuş ki bence de sadece tripti hehe. karıyı boşasa (ki evli değiller sanırım) yeridir. köpek daha önemli tabi ki, allahın husky'sini kontrol altında tutamaması kendi ayıbı tabi.

--- spoiler ---