10 Ekim 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e03:

Making Friends and Influencing People

--- spoiler ---

.simmons gizli görevdeymiş, hydra'nın içine sızmışlar oradan bilgi topluyorlarmış. yalan söyleme sıkıntısı olan tipi böyle bir göreve yollamaları saçma olmuş biraz. sky da bundan bahsetti ama herhalde başka biri yoktu. fitz yamuldu diye kaçmış mı? kendi isteğiyle mi gitmiş? sadece çok önemli dedi a.c. şimdi de mevkisi yükselecek. aksiyon açısından fena değil tabi.

.uyum sağlama, boyun eğme meselesi de garip. beyin yıkıyor abilerimiz, önceki bölümlerde gördüğümüz buzcu çocuk ile uğraştık bölümde. kendisinin beynini yıkamışlar ama kapattıkları yerden kaçmasına da göz yummuşlar, olaylar nasıl oluşmuş bilmiyorum. bir sürü laf edeceklerine bunları açıklasalar keşke.

.ward ve fitz karşılaşması fenaydı. herkes göreve gidince şüphelendi ve kontrol etti. ward'ı görünce yıkıldı eleman. daha sonra hayati bir bilgi alıp ekibi kurtarmış oldu. sky adam öldürücü atışı yaptı, kalp atışı değişmedi. soğukkanlı ajan olma yolunda ilerliyor.

.tabi buz üreten biri buz içinde ölür mü? cesedi bulunamadı dediklerine göre tekrar getirebilirler, bu sefer hem shield düşmanı kesin olur, hem de hydra etkisindeydi zaten. bakalım böyle geri dönmeleri yeni bir şey bulamadıklarının göstergesi bence.

.esas kötü karakteri ve gözlüklerine de bir iki laf etmek isterim. adam ölümsüz mü şimdi nedir? devamlı bir lagaluga ediliyor ama hiç bir şey açıklanmıyor. beyin yıkama olayı da bayat bir taktik aslında, yüksek değerdeki insanlar için yapılıyormuş.

.genel konularda pek bir ilerleme kaydedilmedi, a.c.'nin durumu için bir şey yapılmadı. sky'ın babasından bahsetti ward biraz ama sky ortamdan kaçtı gitti, soğukkanlılığını da yitirdi dakkasında. baba karakterine ne zaman geleceğiz bakalım.

--- spoiler ---