10 Ekim 2014

american horror story s04e01:

Monsters Among Us

--- spoiler ---

.amerikan korku hikayemizin yeni sezonu gelmiş, çevirmenimiz pek hızlı değildi bu sefer ama güzel çeviriyor. akıl hastanesi sezonunda değmesin yağlı boya diye çevirmesi hala akıllardadır, ellerine sağlık diyoruz.

.yeni sezon karnaval tadında geçecek, frenkeştayn hikayesi mi ne yazıyor girişte. yine 50'ler olmuş ona biraz bozuldum ama karnavallar o zamanlar vardır herhalde. ilkin karnavalı seçmişler sonra döneme karar vermişlerdir.

.ilk sezondaki esas kadın ve adam karakterini oynayan oyuncuları yine göremedik. asıl önemlisi esas kız oyuncumuz da görünmedi. cadılar meclisinde fazla rol verdik bu sezon oynatmayalım mı demişler? yoksa gelecek mi bilemedim. bunlar yerine yeni tipler gelmiş, extant'daki bacakları protez olan hatun gelmiş mesela. şımarık zengin oğlan rolündekini de göreceğiz gibi, kendisi hizmetçi rolündeki hatunun oğlu çünkü. sylar abimiz de yok. kadro biraz yetersiz gibi geldi bu anlamda. bakalım ne olacak.

.esas oğlan karakterimiz var, yaşlı çılgın hatun elsa adlı karnaval yöneticisi de mevcut. zaten ikisi baştan beri olan tipler, ikisinin de oynadığı bölüm sayısı 51. başarılarının devamını diliyoruz. yine hatun arızalı bir tip, bu sefer star olmak için karnaval toparlıyor, şarkıcı bir tip ve bacakları protez.

.carnivale adlı diziden peder rolündeki abimiz de bu sefer palyanço rolünde ama pek korkutucu bir tip, kesip biçiyor. makasla dalıyor, kadınlara çocuklara dokunmuyor gibi. genç kadınlara demek lazım belki de, neyse işte.

.canavar dayanışması, farklılık meselesi, yer bulma, ait olma falan filan derken öyle gidecek gibi. akıl hastanesindeki gazeteci hatun bu sefer çift başlı yaratık rolünde, çift başlı olanlar o kadar büyümüyordu ama pek sağlıklı kendisi, fena yapmamışlar. bir başı eğik duruyor. birisi ciddi adı dot sanırım, diğeri de daha şımarık bir tip. kesin seviştirecekler bunları diyorum. enteresan olacak tabi.

.esas oğlanımıznı sadece parmakları bitişik, parmağı ile kadınları tatmin etme olayı biraz saçma geldi, titreşimli parmaklar mı nedir yani? ne özelliği var da kadınları bu kadar tatmin ediyor? uzun muzun diyeceğim de uzun alet edavat mı yok yani? biraz zorlama olmuş bu kısmı.

.polistir, seri katildir, kovalamacadır, gösteridir öyle gidecek gibi bu sezon. akıl hastanesi sezonu gibi çoklu konu yapamayacaklar gibi, beklentimizi pek de yüksek tutmadık ama her türlü cidden acayipler. bu yüzden bile izlenirler zaten. hayırlı olsun yeni sezonumuz tüm freaklere.

--- spoiler ---