3 Ekim 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e02:

Heavy Is the Head

--- spoiler ---

.sky'ın babası ve çiçekli kadın meselesi mi oldu şimdi? takip etmekte zorlanıyorum. kızımı bana getir dediğine göre bir tek sky aklıma geldi. babasının tipini görmüş müydük? yaşlı mıydı? neydi ne değildi bilemiyorum. ayrıca pek mühim obje çicekli kadını çarpmadı, üzerindeki şekiller a.c.'nin şekillerine benziyor. üstelik sky'ın babası da konuyla derinden ilgili. böyle de gizemin ta a.. diyorum. sezon bitimine de bir şey açıklamayacaklar kesin.

.bölümün yan konusunda absorbing man'i paketlediler. fitz sonunda bir işe yaradı ve elemanı durdurma metodunu buldu. bu pek mühim objeye dokunduktan sonra kontrol edemiyordu ama hydra'nın elemanı boyun eğme metodu ile bunu da başarmasına sebep olmuştu. aslında adam durdurulamaz olduydu ya neden sadece belli uzvunu geçirmez yapıyor? olaylar içinde tamamen delinmez ama hareket edebilir bir madde ile kaplasa daha uzun süreler görürdük elemanı.

.şimdi a.c. general ile pazarlık kozu olarak onu teslim etti. general ile anlaşamadılar tabi ama son namesini de atmış oldu böylece. a.c.'nin son halinden çok memnun değilim, önceki halleri daha iyidi. şimdi de yerinden emirler yağdırtmaktan sıkılmış olacaklar ki son anda sahaya indi. hele intikamcı elemanı görevlendirmesi falan çok salakçaydı, belliydi böyle işler olacağı ya bunun yüzünden pek konuyu karmaşıklaştırmadılar allahtan.

.sky'ın tam ajan olması meselesi de yabancılıyorum. koca sezon aralarda takıldığını izledikten sonra şimdi ajan gibi davranması garip geliyor. şekiller meselesinde ya da a.c. meselesinde de şüpheleniyor ama yine de pek bir şey yaptığı yok. yan rollerde takılıyor. şu baba meselesi ile tekrar esas rollere gelir herhalde.

.yeni zencimize alıştık biraz. fitz ile anlaşacak gibiler. çok da bilgili bir eleman değil ama simmons ile (bilinçaltı diyelim) anlaştıklarına göre bu böyle olabilir gibi geldi bana. sonraki bölüm bundan daha hareketli olacak gibi görünüyor. simmons olayını da çok üstü kapalı götürüyorlar. çok gizemliler sinir bozuyorlar.

.her türlü bu sezon aksiyon dozu hayli artmış durumda. adamlar paraya kıyıyor. tabi ilk sezon da hızlı başlayıp yavaşladıydı ama bakalım bu sezon öyle olmayacak gibi görünüyor.

--- spoiler ---