4 Ekim 2014

sleepy hollow s02e02:

The Kindred

--- spoiler ---

.koca şahitlere akıl vermek gibi olmasın ama ulan biz kurtarmaya geliyoruz, istediğin bir şey var mı? evde ekmek var mı? falan gibi bir önbildirim yapamıyorlar mıydı? hem kadın cadı, haberleşme için bir büyüsü  falan yok muydu? o kadar uğraştılar sonra kadın kafasız benim için tüm dünyayı yıkar içerde olmam daha iyi diye birlikte gitmedi. nerden baksan insanla dalga geçiyor gibi oldu. pek yakıştıramadım.

.tabi kafasız atlımızın kafasını kindred dedileri frankeştayn modeli bir şeye takmaları fena olmadı. canavarlarla savaşmak için canavar yaratmamalıyız dediler ama o kafa için bu kadar uğraştıktan sonra tutup kaybetmelerini nasıl bir kazanç olarak gördüler onu da anlamadım. cidden zekamızla biraz dalga geçiyorlar sanki, insanı üzüyorlar.

.halbuki ateşli kılınçlar, üç çılgın canavarın birbirine dalması falan gayet güzel çekilmiş idi. bunları daha doğru düzgün bir düzlemde sunsalar iyi olacaktı. şimdi bomboş oldu. hele hele diyorlar ki moloch ve henry yeni plan yapıyormuş. bak sen şu allahın işine, herhalde yeni plan yapıyorlardı? ne yapacaklar dı başka? sanki çok mühim bir şeymiş gibi bunu söylüyorlar. üstelik sonrası için muhbir ve bilgi aktarımı nasıl olacak? bu konuda da hiç bir şey söylemediler, bir şey düşünmediler.

.neyse ki henry (walter bishop) abimiz kan imzalı planlar ile geliyor da biraz su serpiyor gönlümüze, eski şerifimizin kanlı imzasını aldı ama ne için olduğunu anlayamadık. abimiz tüm bildiğini itiraf modunda insanlara anlatıyor. bu durumda onu akıl hastanesine atıyorlar ama tekrardan henry vasıtası ile olaylara dahil olacak gibi. bakalım artık göreceğiz.

.abby ve ikabat arasındaki muhabbet de hafif sinir bozucu oluyor sanki. sen benim en büyük güçsüzlüğümsün diyor. ilanı aşk gibi geliyor insana da sonra yok efendim şöyle böyle. düne kadar birbirlerine inanmıyorlardı şimdi böyle laflar bir sezondan sonra fazla ağır.

.evlilik endüstrisi ve bankacılık sektörüne göndermeler vardı. ilk sezondaki göndermeler daha iyi idi. tabi ikabat'ın bu devirde geçirdiği süre arttıkça şaşırdıkları da azalacaktır ama abby'nin dediği gibi 18yy'dan da gelse erkek erkektir, yön sormaz muhabbeti de fena değildi.

.sonuç olarak daha iyi bölümler bekliyoruz, bizleri üzmesinler. kız kardeşimizi de tekrar hapse yolladık ona da üzüldük. karakter artıracaklarına azaltıyorlar. çok az karakter arasında geçiyor mesele. bu kadar dünyayı ilgilendiren mesele için çok küçük ölçek kalıyor. bu arada yeni şerifi de hiç beğenmedim.

--- spoiler ---