5 Ekim 2014

the legend of korra s04e01:

After All These Years

--- spoiler ---

.üç yıl geçmiş ve hikaye devam eder. bu kadar kısa ara olmasına sevindik, korra'nın tekerlekli sandalyedeki halini merak etmekteydik. kendilerini bölümün sonunda gördük ve bir miktar spartacus'ün düştükten sonraki ilk haline benzettik. güzel yapmışlar, kostümü biraz fazla geliyordu bana, saçlar falan da iyi olmuş. kendini yeraltı dövüşlerine vermiş. nasıl iyileştiğini daha sonra açıklarlar herhalde. korra kayıp vaka olarak 6 aydır ortalıklarda yokmuş. babasına dünya cumhuriyetine gidiyorum demiş, diğerleri de kutupta sanıyor. öyle arada kaybolmuş gitmiş.

.bu zaman içersinde toprak krallığı dağılmış, salak bir tip prens var. bir tane birleştirici adı ile benli sert bir metal ve toprak bükücü hatun var, bir de eşkiyalar var. milletin yemeğini falan çalıyorlar. öyle kargaşa hakim. kaosçu abimizden sonra toparlanamamışlar tabi kolay değil. neyse ki hava bükücülerimiz var.

.onlar da yeni kostümleri ile arz-ı endam ettiler. kai ve opal ilk eşkiya karşılaşmasından alınlarının akı ile çıktılar ama sonraki karşılaşmada yiyecekleri kaybettiler. hava ulusun başında bir sürü iş var dediler ya onların dertleri neydi? onu da unuttuk fazla bir zaman geçmemesine rağmen.

.şu durumda dünya cumhuriyeti ile toprak krallığı yakınlaşıyor imiş. aralarında hızlı tren hattımız kurulmuş, siyasi istikrar da sağlanırsa işler gelişecek gözü ile bakıyorlardır herhalde. ruhlar alemi meselesini de giriş kısmına sıkıştırdılar, huzurla takılıyormuş insanlar belli bölgelerde falan filan.

.şimdilik kötü karakterimiz yok, sadece kaos kötüdür mesajı var. eşkiyalar var ve tabi ulu birleştiricinin kötücül amaçları olabilir, bir o var. tabi asıl olay korra'nın bu her şeyi boşvermişliği meselesi olacak gibi görünüyor. nerden bulup geri getirecekler bakalım kızcağızı. trip trip triplerin sonucu avatarlıktan istifa etmiş. korra efsanesi de böyle tribal çılgınlık olacak gibi, tabi hakkı var ama yatalak oldu. kınamıyoruz kendisini, her şeylerini verdi. istifa etmekte hakkı var. tek anlamadığım naga'yı nasıl geride bıraktığı...

.ekleyeyim: sevgili veledimizin (meelo'nun) saçları ve renkli müzikli hayelleri de dikkat çekici idi.

--- spoiler ---