5 Ekim 2014

the vampire diaries s06e01:

I'll Remember

--- spoiler ---

.şaka maka altıncı sezona başlamışlar. seveni çok herhalde, tamam sevmiyorsan altı sezon izlenmez belki ama cidden bayıyorlar. şu dizide bin kere aşk acısı çekildiğinden artık etkilemiyor. bin kere yas tutulduğundan gram faydası olmuyor bu tür zorlamaların amma velakin yeni sezona bir bıkkınlık havası hakim olmuş ki onu sevdim biraz diyebilirim.

.stefan bir kere elini ayağını çekmiş her şeylerden gitmiş kaportacı olmuş. uzak doğulu bir tiple takılıyor, kimselere bulaşmıyor ve damon'un gittiğini kabullenmiş. belli ki geri gelecek demek bu ama en azından buna zorluyorlar.

.ceremi alkolik olmuş, bonnie'den sonra yamulmuş kalmış, salmış kendini. elana benzer şekilde otçu olmuş, damon'ı gösteriyor diye antik otlarlar kafa yapıp kana susuyor imiş. nasıl bir etkiyse artık ikilemde kalsın diye bir şeyler uydurmuşlar.

.neyse bu kadar dert tasa çeken sevgili vampirciklerimize sormak istiyorum, kaç sezon da kafa ütülediniz bu meseleler ile, kimsenin aklına insanlığını kapatıp kafayı rahat ettirmek niye gelmiyor mesela? hepsi halinden rahatsız ama hiç biri insanlıktan vazgeçmiyor, öyle temiz vampirler ki bunlar cidden üzülüyorum türkiyeye gelmiyorlar diye şimdi hehe. neyse çok da ağır konuşmayalım.

.tyler salağını klaus tokatladıktan sonra  hiç saygı duymuyorum ama o da özel güçlerinden kurtulmuş da yok efendim tekrar adam öldürür mü öldürmez mi olayına geri dönmüş. çok öfkeliymiş falan filan.

.cadı kardeşlerimiz hala buralarda bir şeyler yapıyorlar işte, sezon sonunu çok da hatırladığımı söyleyemem ama hepsi bu salak kardeşler yüzünden olmuştu şimdi güya suçluluk falan duyuyorlar.

.en sağlam tip caroline çıktı, tek pes etmeyen tip o, hala çözüm arıyor. kasaba sınırında annesi ile piknik yapıyor, herkesleri gaza getirmeye çalışıyor falan ama nafile şimdilik. sevgili mistik kasabamızın içine vampir giremiyor diye çok nezih bir yer olmuş ama hemen cinayet işlendi en başlarda, ne olduğu ortaya da çıkmadı öyle kaldı.

.gönüllü birlikler ve matt olayı var. kendisi azılı dövüşçü olmaya karar vermiş, birliğin başında da eureka'dan sevgili şerifimiz var. pek bir yan rolde kalmış ama daha sonra vampir gizleme olayında görecek gibiyiz.

--- spoiler ---