22 Eylül 2014

Ancient Aliens s06e09:

The Shamans

--- spoiler ---

.şaman meselesini masaya yatırdı antik uzaylı kuramcılarımız. göz kapaklarımız pek açık durmuyordu bu sefer. ruhlar alemi flan dediklerinde bize de bastılar galiba. bir de küçük insanlar falan diyorlar, onlar hep cin be kardeşim dedim.

.neyse cengizhandan bir giriş yaptılar, vakti zamanında kendisi de şaman imiş. dağlara çıkarmış, savaş öncesi yardım istermiş. yağmur yağar, dolu ile karşı tarafın askerleri perişan olurmuş. ne alaka ise cengizhan işte oradan başlamayı uygun buldular.

.alemler ile irtibat kuran tipler olarak aktarıyorlar, görünmeyen alemler ya da başka canlılar deyince zaten garanti uzaylı oluyor. mayalardan çinlilere zaten her kültürün bu tip insanları olmuş. adamlara materyal çıkıyor buralardan da sonra atıp tutuyorlar artık.

.en garip kısmı dmt midir nedir o maddenin halüsinasyon yaptığını söylemelerine rağmen hala yok efendmi başka varlıklarla iletişim kurmaya yarıyor olabilir mi? demeleri idi. şu zamanda da denemişler ve insanlar belli tipte canlılardan mesaj aldıklarını iddia etmiş. lan bi' git. kafa yapmışlar işte sonra bunu dayanak gösterip yok efendim uzaylı bitki sporları ile yetişmiş bir bitkiymiş de bizim uzaylılar ile irtibat kurma işine yardımcı oluyormuşmuş falan filan.

.afrikalı meseleleri zaten çok acayipti, ritm meselesi de onlardan biriydi. en eski kabilelerden hatta dna izine göre insanların çıkış yeri olarak kabul edilen yerlerdeki şaman tiplere gidince iyice çıldırdılar. davul sesleri insanları transa sokuyormuş. trans bilmem ne halinde de ateş yakmıyormuş. bizdeki kendini şişleyen tipler gibi bir şey. bunların hepsini beyinde gizli kalmış potansiyele bağlıyorlar.

.acaba diyor antik uzaylı kuramcıları, bu potansiyeli tekrar eden ritmler ile uyarıyor muyuz ve beyinlerimizi kullanarak haberleşebiliyor muyuz? transdans da cabası tabi, neyse artık. bunun için güya deney yapıyorlar. 3d destekli davul ritmi verilince bir şeyler oluyormuş da ben göremedim ne olduğunu, kaçırmış da olabilirim tabi.

.ziyadesi ile abarttılar. şamanlar peygamberlerden sonra pek  hafif kaçıyor, her kafayı yemişi de uzaylı ellemiş mi diye düşüneceksek vay halimize, tabi dans müzik falan güzel de ne bileyim biraz daha destekli atıyorlardı. bu sezon uçuyor abiler. hele ritüellerden, şaman olanların hastalık geçirmelerinden ve tabi bu ayinlere katılan insanlardan bahsedince iyice durumun vahameti anlaşılıyor.

--- spoiler ---