26 Haziran 2014

continuum s03e13:

Last Minute

--- spoiler ---

.sezonumuzu nihayete erdirdiler. gelecekten savaşçılar ile sonraki sezona göz kıprmış oldular. iyi güzel oldu ama ekibin toparlanmasını bu sezonun bunalımlara düştükleri bir kaç bölüm önceki meselesi ile bağdaştıramadım. nasıl olsa geleceği değiştiremeyiz, yaşayan bir organizmadır. istediği şekilde büyür diyordu kiera ama bu bölüm istediğimiz şekilde geleceği şekillendirebiliriz nutukları attı. ne değişti birden bu kadar?

.sabit bir çizgide gidemiyor dizi resmen karman çorman hala, şimdi alec v1.0'u öldürdüler. kiera v1.0'da öldüydü. gelecekten gelenler kalmış oldu. alec şirketin başına geçti ve her şeyleri düzeltecek derken kellog yerine geçiverdi. burada da durup düşünüyoruz. brad'ın geleceğinde kellog kurtarıcı komutan idi, şimdi ne ara piron'un başına geçip de tekrar yok oluş senaryosunu yaşatacak. tamam gri bir karakter, ne yaptığı belli değil adamın ama bari kurtarıcı komutan olarak göstermeseydiniz lan.

.öyle karıştıralım iş olsun, gizem olsun ve tabi şaşırtmaca olsun diye takılıyorlar resmen. carlos'un bunlarla iş birliği yapması da aslında karışık bir mesele idi. kiera'nın beyninden cmr'ı aldığı için alec v1.0'ı devredışı bırakmayı kabul etmiş olabilir. güzel de plan yaptı bizim ekip, hep birlikte hareket ettiler ve işi tamamladılar. kızıl kızımızın yakalanması haricinde her şey iyidi. niye orada idi, ne diye yakalandı onu anlayamadım. dikkat dağıtma falan desek, sarışın için dikkat dağıtmış oldu ki o da çok saçmadır eğer öyle ise...

.zamanlar ötesi sinyal olayını da anladım desem yalan olur, zaten anlatmadılar ama eh yani, madem sinyal gönderiliyor haberleşme bile olur. sırf bununla bile dünyalar değişir demek istiyorum.

.liber8'den kalan üçlümüz de freelancers'ların bölgesine yerleşmiş oldular. yeni amaçları zamanın bütünlüğünü korumak yani continuum mu olacak nedir? iyiler kötü,  kötüler iyi, griler bir iyi bir kötü olup duracak böyle demek.

--- spoiler ---