26 Haziran 2014

animals gone wild s01e06:

Freak Encounters

--- spoiler ---

.öylesine izleyip yazmayı unuttuğum bir bölüm oldu, sonradan yazıyorum eksikler olabilir. ufak tefek şeylerden başlayalım. sokak kedisi ev kedisine atak yapıyormuş. milyon tane öyle video var. bunu tutup bize izletmeleri hoş olmadı. kılıç balığı avı sırasında balık saldırıyormuş, yine aynı şekilde bir sürü böyle video gördüydüm. yakıştıramadım nat geo wild'e.

.aslan avı meselesi de benzer şekilde çok da acayip bir şey olmadan bir manda (aslında ismi başkaydı) yemelerini gösterdiler. kalabalık bir sürü hayvanın üstüne çullanıyor ve düşürüyorlar. bir tane boynuz darbesi falan oluyor.

.balık avından sonra fotoğraf çektiren tiplerin elinden balığı çalan bir fok vardı, o biraz enteresan idi. kısa bir görüntü ama idare eder işte. 

.boğazında tedavisi olmayan bir köpek kardeş vardı. yemek borusundaki boğumda hata varmış. yutamıyormuş bu şekilde ama insan gibi oturarak yediği zaman kafa da yukarda olunca yutabiliyor imiş. bunun için özel bir sandalye yapmışlar güzel güzel yemek vakti geçiyor, masasını burnu ile kapatıyor ve yemeğini bekliyor akıllı bıdık.

.enteresan görüntülerden ilki yaban köpeklerinden kaçan domuzun timsahlara yem olması idi. biraz akılsızlık biraz talihsizlik, iyi denk getirmişler ve timsah bir kapıyor, yaban köpekleri noldu demeden avlarından oluyor.

.koala meselesini de ilginç buldum, dedim kızı parçayalacak bir şeyler olacak ama bacağından itibaren tırnamıyor, tırnakları acıtıyor herhalde, kız biraz bağırıyor sonra mutlu son kucakta bitiyor, sarılıp duruyor öyle hehe.

--- spoiler ---