27 Haziran 2014

in the flesh s01e01:

Episode #1.1

zombi meselesine farklı bir yerden girmiş ingiliz abiler, ilk bölüm itibariyle fena değil gibi duruyor. zombi olayı zaten hep bir enterasan şimdi bunu toplumsal ayrımcılık temelinde bir yere bağlamışlar ve böyle sürüp gidecek olaylar demek. bir yerden sonra sıkabilir mesele sanki ama belli de olmaz geliştirebilirler durumu. zaten başladıkları yer hikaye açısından oldukça geliştirilmiş bir yer. görüntüler fena değil, müzikler fena değil. mini de bir seri imiş, ilk sezon üç ikinci sezon da altı bölüm idi sanırım. izleriz biter ne olacak. bölümlere de isim vermemişler, ingiliz modeli herhalde bu.

--- spoiler ---

.zombi istilası sonrasında tedavi bulunmuş. yarı ölü sendromu demişler bunlara ve beynin kendini yenileyen sıvısını dışardan devamlı vererek bunları insan kıvamına getirmişler. flashbackler ve pişmanlıklar hafif buhranlar falan derken gözleri ve derileri haricinde düzelmişler ve insanlar arasına karışacaklar yeniden. olaylar bunun etrafında şekillenecek.

.diğer tarafta zombiler ile mücadele etmiş masum köylüler var. vakti zamanında ordudan yardım alamayıp kendileri örgütlenmiş. gönüllü birlik demişler ve direnmişler ve kazanmışlar. şimdi ilaçla bile olsa dönüşmüş insanları istemiyorlar ve hatta bölüm sonunda kadının tekini çekip öldürdü.

.insan nerde biter nerde başlar gibi bir şey de demiş oldular. hayatı için yalvaran zombi olmaz diye düşünemedi herhalde, arkasında dini bir yapı da olduğundan artık nerde görseler harcayacaklar herhalde bunları.

.esas oğlana geliyor sandık ama değilmiş, kız kardeşine de kendisi olduğunu ispat ettiği için ailesinden herkes korumaya aldı. düşünceler değişecek, kabul görecek ve herkes sonsuza kadar mutlu yaşayacak herhalde. ha bu arada kadını öldüren adamın da çocuğu afganistanda zombi olmuş, o da gelecek herhalde sonradan. yarı ölü sendromu hehe, acayipler tabi.

--- spoiler ---