31 Mayıs 2014

Da Vinci's Demons s02e06:

The Rope of the Dead

--- spoiler ---

.şu vakte kadarki en iyi bölümleriydi bence. olaylar fazladan olunca durup konuşmadıklarından mıdır nedir? mevcut konuşmalar bile güzel geldi bana. lorenzo olayı mesela normalde geçse inanılmaz salakça olurdu ama adamın ağzını burnunu dağıtıp sonra teste tabi tuttular. boynundan  bağladıkları ip, ipe bağlı at, at koşuyor ve boynunu koparmadan önce atı öldürmeli... kardeşinden nefret ettiğini keşfederek bu testi geçti bizim lorenzo. bu bile güzel oldu yani.

.bundan ötesi da vinci hayatı hakkında güzel dokundurmalar yaptılar, tabi tamamen fantezi ürünü artık bunlar. tarihsel bir şey beklemek biraz saçma olmuş ama işte adamlar böyle kurguluyor demek. neyse işte da vinci'nin testi de ölümün eşiğinde başka diyarlara geçmek idi. tabi ay ve güneş misali riario'da karanlık tarafı temsilen da vinci için kara derili sevdiceğini öldürdü. çılgınlar gibi kesti biçti ortalığı. bu tipi bile sevmeye başladım artık o derece yani.

.da vinci'nin öte dünya deneyimi içersinde kendi yaşlılığı ve daha önce de gördüğü bir öngörü vardı. kendini asılmış gördüydü falan bak onu unutturdular. ilk sezon sonu gösterdilerdi sanki ama bir yere varmadı. zaman öyle akmaz diyorlar. paralel evrenlere gönderme yapıyorlar herhalde. mona lisa haricinde pek bir şey de göstermediler aslında. o kadar boş yere gitmiş oldu. yine bir şeylere bağlayacaklardır da ne bileyim.

.istanbul siületi gördük uzaklardan, türk'ümüz de piyasada takılıyor. hem canlılar dünyasında hem ölüler dünyasında aşmış bir kişilik. sadece da vinci'nin gördüğü biri değil yani. neyse işte şimdi kızımız o yollardan geçecek gibi. her birinin bir görevi var, pek maceralı oluyor bu sezon.

--- spoiler ---