7 Şubat 2014

supernatural s05e08:

Changing Channels

--- spoiler ---

.iyi bölümlerinden birini yaptılar. arada bir kadının söylediği bir müzik çalıyordu dizi kesitleri arasında, o da hoştu. trickster meselesi zaten eğlenceli oluyor ama bir de bunu gabriel (cebrail) ile şekillendirmiş oldular. toptan iyi oldu yani.

.televizyon dünyasına göndermeleri aslında uzun soluklu dizilerde olan bir şey ama güzel toparlamışlar. diğerlerinin tv show'u kendilerinin ise gerçek olduğunu iddia etmeleri de çok sevimli hehe.

.neyse asıl olay baba ve kardeşler arasındaki meselenin ezelden ebede bir süreç olduğu meselesiymiş. baba tanrı, kardeşler şeytan ve melek kardeşler. birbirlerine düşüyorlar ve biri diğerini öldürdüğü zaman süreç sona eriyor. o yüzden de dokuz sezon uzuyor demek. kim bilir belki daha nereye kadar gider.

.dean'in cebrail'e aileye karşı dik durmadın ayarı ile de bölümü bitirmiş oldular. tabi kendisi çok mu dik durdu? git geller yaşamadı mı sanki? ilerde birbirlerine düşmeyecekler mi? bunlar hep cevapsız ama yapacak bir şey yok. zaten mevzuları toparlayıverseler bir bölümde biter hikaye.

.bu kadar hile dalavere içinde kazığı ne ara buldular mesela onu çok merak ettim. hadi bunu geçtim yağ nerden çıktı. soranlara kapak niteliğinde dean sam'in götünden sağdık minvalinde laf etmesi de hadi komikse komik de, yeterli açıklama değildi. senaristleri ciddiyete davet ediyorum. bu meleklerin de tek zaafı bu mu yani? hele cebraili bile yağlayabiliyorsak, yağla öldürebilmek mümkünse falan vay başımıza gelenler. şeytandan bile daha kolay nerdeyse.

.ceviz kıran mevzusu ile kara şimşek göndermeleri pek tatlıydı. sesli güldürdüler, aslında diğer programları da böyle eleştiri değil de saygı niteliğinde göndermeli yapsalar daha iyi olabilirmiş. en azından bir kaçını diyelim.

--- spoiler ---