17 Ekim 2013

the walking dead s04e01:

30 Days Without an Accident

--- spoiler ---

.dördüncü sezona ancak başlayabildim, hareketli başladı. bol zombi vardı, helikopterin çatıdan düşmesi sahnesi falan aksıyordu biraz. adam alkolik falan herhalde, vazgeçmese alsa şişeyi bir numara olmayacak. buradan alkole devam mesajı çakıyorlar galiba hehe. neyse bir olay olacağı belliydi zaten. 30 gündür bir sıkıntı yaşanmamış, ilk bölümde de mi yaşanmasın?

.sarışın kızcağız ta eskiden intihara kalktıydı, şimdi sevgilisi ölüyor tınlamıyor falan. karakteler bu kadar değişir mi? eh olağanüstü koşullar diyelim. sevgili babası tam bir bilge olmuş zaten belki düzeltmiştir kızını.

.sevgili rick'imiz savaşçılıktan çiftçiliğe dönmüş ama yine de kontrole çıkıyor falan. bir kadına rastlıyor sevdiceğini bırakamamış, kafaları yemiş. onunla kendini kıyaslıyor. dramı hoş, gerilimi de güzel ama kadın niye o kadar uğraşıp rick geldiği sırada canına kıyıyor onu pek anlamadım. hani madem kıyacaksın ne diye bu kadar uğraştın. en başında yap, bu kadar da uğraşma işte.

.carl veledi hala uyuz, büyümüş ama gram değişmemiş. domuza isim takacak kadar insaniyet göstermesi falan son çıldırmalarına pek gitmemiş. aralarda psikolojisini mi düzeltmişler nedir anlamadım. çocuklara bıçak dersi iyi fikirdi bu arada, birbirlerini doğramasınlar da...

.maggie ile japon arkadaş bebek telaşına düşmüşler ama yapabilirlermiş. korku üzerine bir iki laf falan. ulan doğumda ölürsen ne olacak işte? tabi normal doğum olsun artık da çoğalsınlar diyeceğim ama o dünyada bebek nasıl büyüyecek? kolay mı sandın?

.bunca zamandır ilk defa biri mi ölüyor içerde? orası da garip olmuş biraz. ne kadar zaman geçti bilmiyorum ama elbette birileri bir sebepten ölebilir. öldüğünde zombi olacak, tedbir nerde hani? bu kadar şey yapmışlar bunu niye düşünmemişler diye sormak istiyorum.

--- spoiler ---