9 Eylül 2013

dexter s08e10:

Goodbye Miami

--- spoiler ---

.bütün olayları sona sığdırdılar yine, aslında iç içe hikayelerde bir sürü olay oluyor ama sezon başından beri bu vogel'da bir şeyler var dedirte dedirte kadını boğazlattılar. halbuki hiç de bir şeyi yokmuş. yarım yamalak bir anne ve durum üzerine kafa patlatmış bir psikiyatrist imiş. önce oğlum o benim derken, bir video ile ikna olması garip. tabi o video da çok körün gözüne parmak idi. hele sırf zach olayını bağlayalım gibi yapmışlar.

.normalde olaylar hep yetişir, dexter her yerde olur iken bu sefer harrison çeneyi çarptığı sırada ortalıklarda yok idi. odayı hazırlıyor idi törenler ile. velet düşerken olayı iki saniyede nasıl da gerdiler. aslında bunu biraz daha çok kullanmaları gerekiyor, önceki sezonlar hep böyle idi. diken üstünde izletiyorlar idi. bu sezonda bir iki sefer oldu bu hadise. 

.üstelik peşlerinde dedektif var... adam havadan sudan nem kapıyor. bir araştırmayı sona erdiriyor. bir hasbel kader duyduğu laf üzerine deb'in mekana geliyor. sonu çolarak da dexter ile ilişkili olduğunu çözdü. sırf bu yüzden bile hapis yatmaz mı dex? hani nerde kaldı yakalanmayacaksın kuralı? hannah olayı yalan aslında. hani gönlümüz mutlu olmalarından yana ama pek bir saçma düşününce. aranan bir suçlu ile takılan gizli bir suçlu...

.üstelik sinir oldum, sevgili hannah bu kadar bariz sarışın olarak ortalıklarda dolaşmak zorunda mı? her ihtimale karşı saçların rengidir gözlerin rengidir, belki hafif bir estetik operasyondur ne bileyim bir şeyler geçiremez miydi? bunu da düşünmemiş olmaları hoşuma gitmedi. madem görgü tanıkları ile yakalatacaksınız, ahanda bu sorular sorulur işte.

.deb'in işe dönmesi de şaka gibi geliyor bir yandan. en net tepki elway'in tepkisi idi. adam haklı, o kadar uğraştı destek oldu. dakkasında sattı deb hanım. üstüne eski sevgilisi, yine ortada bıraktığı quinn bey'e döndü. hem de başkasının ilişkisini mahvederek. tamam gerçekçilik var ama ne bileyim içine sinmiyor insanın.

.vogel meselesi ve harrison olayı yüzünden bölüm hoşuma gitti, arjantin meselesine bu kadar vurgu yaptıktan sonra onun da olmayacağını söyleyebiliriz. hep birlikte başka yerde mutlu yaşayacaklar, üstelik karanlık yolcusunu da ufaktan terk ediyor tarzı şeyler yaparlar ise kalbimi dağlarlar. ritaya aşık olmadıysa, harrison'ı tekrar göreyim diye o deri yüzen katilin masasından iman gücü ile kaçtığı sırada bunları aşamadıysa. bir hannah'ın güzelliği yüzünden aşamaması gerekir.

--- spoiler ---