1 Ağustos 2013

The Originals s01e00:

Pilot

the vampire diaries s04e20: bölümünden itibaren diziden ayrılan bir hikaye olarak yeni bir seri yapmışlar. kökenlerimizin yeni kasabalarındaki işleri olarak ilerleyecek bir hikaye. köken meselesini normal hikayesinden daha çok seven biri olarak bu seriyi daha çok sevecek gibiyim ama konular o kadar da şaşırtıcı başlamadı. pilot bölüm olarak s04e20'nin vampire diaries karakterlerini çıkarıp bir iki sahne ekleyerek kotardıkları bir kısım yayınladılar. tam olarak yayın hali bu mu? web sunumu gibi bir şey imişmiş, nedir ne değildir tam bilemiyorum. imdb bilgileri de henüz çok eksik. ikiye ayrılan vampir hikayesi denilince buffy ve angel aklıma geldi de şimdi neydi o günler hehe.

--- spoiler ---

.s04e20'e detaylarına girmediğim bir marcel meselesi var. yok efendim kurallarıdır yok efendim arkadaşları arasına girmen lazımdır mazımdır. böyle bir ıkınma sıkılma ile devam ettirecek gibiler. halbuki bu kadar kuvvetli kökenlerimizi nasıl durduruyorlar?

.bağlılık meselesi ile tabi ki, tamam da adam kendi cemaatini yaratıyordu mistic'de burada neden bu yola girmiyor mesela ne bileyim. alternatif yollar olabilir, dizinin zorladığı yol çok hoşuma gitmedi.

.tabi büyücü meselesine lafım yok. o güzel olacak gibi üstelik pek de güçlü eve hapis bir büyücü kızımız var. marcel'in gizli silahı buymuş. muhtemelen klaus buna aşık falan da olur öyle kral ve kraliçe şeklinde devam ederler. sonsuza kadar da mutlu yaşarlar hehe.

.elijah abimizi daha çok göreceğizdir herhalde. sağlam karakter, şovalye ruhlu. ailesine değer verir ve korur. tüm işleri o halletti ama genelde kalıcı karakter olarak kullanmıyorlar niyeyse. görünüp gidiyor, işleri hallediyor çekiliyor. öyle laubali olmuyor, takım elbisesiz halini görmedik elemanın. öylesine bir adam, aklın hayalin almaz yani. 

--- spoiler ---