5 Ağustos 2013

dexter s08e06:

A Little Reflection

--- spoiler ---

.öncelikle evolve sürümünde iki seferden beri sorun var. bu hafta yeni bir sürümü gördüm indirmedim ama sonraki hafta onu deneyeyim, alt kısımda siyah boşluk oluyor niyeyse. önceden vardı da yeni mi dikkatimi çekiyor? bundan da emin değilim, neyse...

.adamlar esas konuyu 5 bölümde bitirmiş ciddi ciddi ve yan konu kıvamında yeni yetme bir seri katilin peşine takılması ile mi geçecek lan son sezon nidaları attım içimden. sonra bu sessiz çığlıkları duymuş olmalılar ki yüzümü kara çıkartmadılar.

.önce aslında oğlu için düşünülen şeyi manevi babalık ile bu yeni fotoğrafçı elemana yapmayı kabullendi dexter bey daha sonra da işin dramatik bir giriş ile hannah sahneye girdi.

.final sezonu için toplam üç ana konu belirlemişler o halde ve nerdeyse hepsi iç içe vogel ve deb meselesi ilk konudan evrimleşti üstüne stajer (manevi oğul) meselesi geldi ve üstüne savaşacakları kötümüz hannah geldi. tabi tam olarak böyle mi işler bilemiyorum ama güzel şeyler olma potansiyeli yüksek. başlarına bir hal gelmese bari...

.manevi oğul meselesinde hep bir beklentim var idi ama hani yıllar sonraya götürmedikleri için böyle bir çözüm bulmuş oldular sanırım. üstelik vogel ile birlikte olay daha bir mantıklı yere oturuyor gibi üstelik ulan masum birini öldürmüş nasıl bir şans tanınır bu elemana dendiği zaman adamlar cevap da veriyor, anasını korumak için arkadaşım diye... iyi yapıyorlar yani hakkaten.

.harrison'un yalanları meselesinden babasının sakladığı kan bulaşmış oyuncağa ve çok daha öncesinden sevgili ritanın kanları içinde ağlamasından onun da babasının oğlu bir seri katil olması meselesine böyle bir sürü konu var idi. hani keşke on sezon daha sürse de bu olaylar olabilse diyor insan ama finali zirvede yapmaya niyetliler anlaşılan.

.hem tabi ne çok seri katil var arkadaş diye insan düşünmüyor değil. hepsinin içinde bir boşluk, bir sıkıntı, can almak zorundalar. ne çok canavar varmış, ne çok kendini tutamayan varmış. miami pek bir tekinsiz yer imiş, bunlar hep amerikanın oyunları...

.yan olaylarımızda; deb'in patronu deb'e vurulmuş, belliydi bir süre ama adam yumruk ile daldı. masuka kızına çek verdi, olayları batırdı. angel komiser yardımcılığı için quinn'i seçmedi, hayal kırıklığı yarattı. olaylar da olaylar işte.

--- spoiler ---