9 Nisan 2013

game of thrones s03e02:

Dark Wings, Dark Words

--- spoiler ---

.aksiyon olmasa bile bu ayarda işler hoşluk verdi bana. kahin diye algıladığım warg diye bir şey getirdiler. aslında bizim damdan düşen velet de warg imiş meğer. ha hikayeyi böyle uzaktan takip ediyorum diye kimse kızmasın gücenmesin. oturup da kitaplarını falan okuyacak halim yok.

.neyse bu yeni özellikleri pek bir tuttuk, yeni genç velet de iyi idi. kurt (yaz) ile baş etmesi de pek tatlıydı. karakter enflasyonu olmasına rağmen, getirdikçe getiriyorlar. tabi bu yüzden khaleesi'yi göremedik bu sefer. yani hem mantıklı hem değil, tüm hikayelerini eşit şekilde seversen iyi iş yapıyorlar ama ejderhaları daha çok seversen insanın hevesi kursağında kalıyor işte.

.neyseki bu sefer hikayeleri daha bir entrakalıydı... sonunda hakkaten taht oyunlarına dönecek gibi bu iş. yeni kraliçenin planları karışık, serçeparmağın ne halt ettiği zaten hep karışık. arya'nın olayı da iyice karma karışık oldu. aslında dog muydu neydi o eleman doğru yolu bulduydu ateş ile imtihanıyla ama bakalım ne çıkacak oralardan.

.pek hareket olmuyor derken savaşa ilerleyen ordular büyük baba cenazesini bekleyecekler, robb'un durumlar da karışık gibi. evlendiğin gün bitti dedi lordlardan biri. belki de haklıdır anasını satayım.

.john snow hikayesini anasının gözünden gördük. beddua etmiş yedi mahalleye zararı olmuş hem de yedi tanrılı... ağırdı ama mevzular fena değildi bu bağlamda...

.kralbiçici arkadaşımızı da gördük sonunda, çenesi iki dakka kapanmadı. sonunda çam yarması ile düello yaptılar falan, sonuç belliydi ama yakalandılar gibi. ha bu iyi bir şeye de benziyor aslında ama tam idrak edemedim, kimlerden bunlar. milyon tane bayrak var millet var.

--- spoiler ---