18 Nisan 2013

Defiance s01e01:

Pilot part 1

bir kere kendi özel dünyası, müzikleri, dili, dansları olan bir dizi olmuş. tamamına erdirebilirler inşallah diyelim. hayalleri büyük ama o kadar para harcayamamışlar. aksiyon sahneleri, bilgisayar destekleri falan biraz allaha emanet olmuş. çok rahatsız etmiyor ama durum budur. içinde uzaylı barındıran her türlüsünü severim diyene her türlü hitap ediyor. fazlasını başarabilirlerse de efsane olurlar tabi, bakalım...

--- spoiler ---

.şu özel dil meselesine bitiyorum, biraz tanıdık geliyor bu sefer ama yine de votan ırkları meselesi güzel olmuş. makyajlar çok iyi değil ama güzel yine de. sekiz adet ırk var imiş galiba yanlış anlamadı isem. bunlar 33 yıl önce dünyaya geliyor ve ortalığı talan ediyor.

.kendi aralarında da savaşıyorlar sanki, o kısmı tam anlamadım ama ortada büyük bir savaş var. savaşın bir noktasında içlerinden isyancılar defiance meselesine geliyorlar. savaşmayı ret edip, kardeş kardeş yaşamaya karar veriyorlar.

.esas karakterlerimiz baba ve evlatlık kızı... hoşlar, nerdeyse bütün tipler hoş. hepsini çeşitli yerlerde gördük. dexter'dan rita ve ingiliz hatun var. ağır uzaylı makyajı olanları da başkalarına benzettim ama castinde bulmak zor geldi şimdi.

.neyse kasaba üzerinde oynan oyunlar var. olayımız bu çerçevede geçecek gibi, esas adamın geçmişi de bu kasabada gibi ya da en azından o kemerin altında olmuş. buna bağlarlar mı bilemedim ama eski belediye başkanının sinsi planları var.

.önce volgalar dedikleri işgalci, yıkıcı bir türü getirttiler. esas adam bulduğu enerji küresi ile planlarını engelledi, savaşarak kazandılar hatta kızı ile ayrı düştüler de sonra yardım ettiler falan. hehe hepsi baştan belliydi ama yine de güzel oldu.

.antartika cennet olmuş, dünya öyle bir hale gelmiş. planları falan güzel yapmışlar. animasyonlu hareketlerden daha iyidir en azından. hayelleri bu yönde idi ama kasabada kalacakları da pek belliydi. kasaba içindeki ailelerin dramı üzerinden çok gitmezler ise sıkmadan götürür diye tahmin ediyorum.

.bilim kurgu dizilerinden tipler ve hafiften genel senaryo benzerliklerini taşıyor tabi mesela eureka'nın şerifi de çok benzer bir şekilde kasabaya şerif olmuş idi. tabi çok farklı bir hikaye ama benzerlikler göze çarpıyor. insanları bir arada tutma meselesi zaten devamlı kullanılan bir mesele. kötü karakterlerimiz de var. en önemlisi gri karakterler de var. her şey yerli yerinde duruyor.

--- spoiler ---