23 Nisan 2013

Bates Motel s01e06:

The Truth

--- spoiler ---

.çok acayip işler oluyor bu seride... normalde norman'ın durumunu en azından sezon sonuna kadar açıklamaz idi başka bir dizi olsa. adamlar nasıl düşünmüş ise iyi düşünmüş. tabi bundan sonra açıklanacak gizem ya da sorun yaratamazlar ise biraz sıkıcı olabilir, üstelik norman'ın kendisine göre kendi durumunda da gizem hala kaldı ama yine de hoş işte...

.ilk bölümde acayip acayip işler olarak görülen sahnelerde bir acayiplik varmış zaten. tahmin ettiğim gibi babasını norman öldürmüş. anası da öldürmüş olabilirdi ya şüpheler kendi üzerine gelince gerçeği anlattı büyük oğluna. büyük oğul da tam adam oldu bu arada.

.ilk kemeri buldu, sonra şerif yardımcısını öldürdü. o sahne biraz sıkıntıydı. adam gözünden mi vurulmuş ne olmuş? dışarı kadar yürüyor falan, ta üst katlardan hem de... gerilimi artıralım diye yapmışlar. ha bir de araba sahnesi aksak idi biraz.

.ufak tefek hatalar diyelim bunlara ama geneli iyi idi. güzel bir gerilim var idi, oyunculuklar falan da baya iyi idi baştan sona. artırarak işliyorlar ya olayları o güzel. üstelik dediğim gibi gizemleri süründürmeden çözüyorlar.

.şimdi bu kadar vurulma olayı ardından suç kime kalacak? gerçeği ne kadar açıklayacaklar? norman'ın kitlenme durumu falan zaten başlı başına süper bir şey, bu konuda neler olacak bu meseleler var.

--- spoiler ---