11 Mart 2013

the walking dead s03e13:

Arrow on the Doorpost

--- spoiler ---

.bir başka durağan bölüm daha, savaş öncesi sessizlik de diyebiliriz. görüşmeler, müzakereler, masa etrafında oturmalar falan. tamam da ne ara bu aşamaya geldik. sanki bölüm atlamışlar gibi olmuş. neden böyle yaptılar anlamadım. tam tersine görüşmeye kimse razı değildi, nasıl ikna olmuşlar? altında vali'nin genel temizlik planı olsa da yine de saçma geldi bana bu hadise.

.rick ilk inanmamış ve savaşa hazırlık çağrıları yapmış gibi göründü ama sonra ninja kızı teslim etmeye karar vermiş gibi bir duruma geldi. haklı aslında, ya işe yararsa diyerek teslim etmeli. bir insanın hayatının bir önemi yok. üstelik sonradan katılmış ve dengesiz biri. bir önceki bölümü de bu ikilemde kalsınlar diye yaptıkları anlaşılıyor herhalde.

.ha daha önceden beri faydası dokunuyor gibi ama bunlara faydası dokunsun diye de yapmış sayılmaz. kendi paçasını kurtarmak için yaptığını söyleyebiliriz. yaralıydı falan geldi gitti öyle işte.

.valinin planına içerden karşı sesler çıkmalı, şu inek tip bir şeyler yapmalı belki bilemedim en azından andrea ile birlikte bir şeyler yapabilmeli. karakterler bu kadar lidere bağlı olamaz, olmamalı. belki de bu bölümde hafif yakınlaşmaları işleyerek sonra elleri tetikte titrerken ahanda bak birbirleri ile sohbet etmişlerdi dedirtecekler. ne de olsa hepimiz insanız falan hehe.

.neyse sonuçta gelişi, gelişmesi ve sonucu pek de olmamış bir bölüm. sonraki savaşlar kredi veriyoruz şimdilik. güzel şeyler olsun, rica ediyoruz.

--- spoiler ---