11 Mart 2013

Brilliant Beasts e02:

Pigeon Genius

--- spoiler ---

.neden güvercinle uğraşmışlar anlamadım. pek bir zeka olayı göremedim. bir kuzgundur, kargadır bundan daha zeki kesinlikle. araç falan kullanabiliyor idi yiyeceğe ulaşmak için. bu kanatlı dostumuzun yaptığı tek şey, tek eşlilik ve yön bulmak.

.bütün bölümde bundan başka doğru düzgün bir şey demediler. yok şöyle uçarmış yok böyle uçarmış. lan bundan hızlı kuş mu yok? ha evcilleştirilmiş tamam, güvercin delileri de var. türlü çeşit suratına bakılmaz acayip güvercini kırmışlar çıkartmışlar ama numaraları nedir? hehe takla atıyorlar doğru. valla anlamam zor, atsa ne olur? bana ne faydası var?

.haberleşmede kullanılmış, faydası bu. işin özünde hayvan yuvasına dönmeye çalışıyor. memleket özlemi çekiyor, eşini özlüyor falan. bunu kullanmış insanoğlu üstüne de bir belgesel olmamış. özür dileyip hepsini azat etmek lazım. bir çok seçici üretim doğada yaşamaz imiş tabi.

.zekaya dair bir şey denmeyince, biz de diyemedik kusura bakmasın güvercin sevenler. yukardan yönü nasıl buluyormuş falan, en son koku testi başarılı çıktı gibi. dünyanın manyetik alanına göre buluyor deniyor bir teori. kalan kısmını görüntüleri hafızasında tutuyor imiş. hafızası kuvvetliymiş falan. eh hadi buna çok ucundan bir parıltı diye bakabiliriz o kadar. bin tane resime bakıp  yemin iki kutudan hangisinde olduğunu seçerek ödül almayı öğrenmişmiş. hepi topu bu. şans faktörü de var tabi, bir de çok hızlı geçtiler bu kısmı.

--- spoiler ---