6 Kasım 2012

revolution s01e07:

The Children's Crusade

--- spoiler ---

.valla anlamıyorum böyle bölümleri,  önce diyorlar imkansız görev bu. girersek ölürüz, çıkamayız falan. sonra plan yapıyorlar. plan başarısız oluyor. hop dalıyorlar ve kurtuluyorlar. tamam nerdeyse yakalanıyorlar idi ve fenerin çalışması dikkatlerini falan dağıttı ama ne olacak o olmasa başka şekilde kurtulurlar idi. yakalanıp öldürülecek değiller ya, dizi kahramanı olduklarını bilmiyorlar herhalde. güldüm neyse.

.yani demem o ki, senaryomuz pek başarısız ilerliyor. şimdi sadece çocuklara, çocuk askerlere ve asker üretimine dikkat çekmek için bölümün yarısından fazlasını götürdüler.

.asıl konu sevgili anne karakterimizin geçmişi ve yakaladıkları insanları sorgulatması gibi meseleler idi. kolyelerin monro'nun eline geçmemesi için insanlar baya çaba sarf ediyor falan ama bizim kadın çocuğu için dünyaları satan pozisyonda. hem de en başından beri böyle gelişmiş.

.bir de kolyeli zenci yaşlı bi bağyan vardı. onu da savunma bakanlığı kanadında görüşmeleri yapan tip almış. yine tabi kolyeler için. biraz gizem açıklandı bu anlamda ama pek tatmin etmedi beni. adamlar ucuz enerji için deney yapıyorlar başarısız oluyor. başarısız sonuç da elektriği kesiyor. sonra bunu dünyaya nasıl yayıyorlar ve bu kadar süre nasıl çalışır durumda kalabiliyor onu açıklamadılar. pek de açıklamayı düşünmüyor gibiler.

--- spoiler ---