16 Nisan 2020

westworld s03e03:

The Absence of Field

--- spoiler ---

.bu sezon iyice saçmaladılar. belki yarım yamalak izliyorum ondan oluyor, belki eskisi kadar umrumda değil, onla alakalı olabilir ama dizinin en büyük sıkıntısı saçma sapan ses dengesizliği... adamlar 5.1 için mi yapmış, ne halt etmiş bilmiyorum. devamlı arkada bir ambiyans müziği, anasını ağlatıyor. konuşmalar zar zor duyuluyor. devamlı bir dram, saçma sapan işler bitmiyor.

.genel hikayesini geliştirelim demişler. aptalca bir matrix olayına bağlamışlar. bölüm sonundaki görüntülerde de bundan bahsetmişler. neymiş efendim, insanların hayatlarını tahmin edip ona göre yatırım yapıyorlarmış. bizim salak oğlan bir yerde intihar edecekmiş, alet bunu hesaplamış. ondan dolayı kıytırık kanunsuz işlerine müsaade ediyorlarmış. bu da gerçekliğin farkında olarak devrim yapmaya katılacak.

.dolores bunu anlatmak için elli saat uğraştı. geçmişindeki olaylar sanki senaryo gibi yazılmış. en azından böyle okudular ama sadece her şey kayıt edilmiş. bunla alakalıymış. normal insan bunlar ama damaklarından bir alet bağlayınca kalp atışı ve duyguları kontrol edilebiliyormuş. birden acayip bir dünyaya geçirdiler. westworld'de olayların çerçevesi belliydi. şimdi karman çorman oldu. kendileri de ne anlatmak istediklerini bilmiyor.

.hem dolores'e ne? insanları niye uyandırıyor? niye devrim yapıyor? bir anda onları kurtaracak tip olmaya geçti. halbuki düşmandı güya, öyle anlatmışlardı. şimdi niye böyle çevirdiler, onu da anlamadım.

.zenci karının olayını da hiç anlamadım. bernard'ı gösterdiler ama o zaten westworld'e gitmemiş miydi? yanındaki diğerleri kim? esas bu zenci karının içindeki kim, esas oğlan mı kendisi? madem öyle annelik olaylarına niye girdiler. kadın bedeninde olmak zorunda mıyım falan dedi ya oradan çıkardım. kim olduğunu söyledilerse ben kaçırdım. söylemedilerse onların ayıbı, saçma sapanlığın limitini zorluyorlar böyle.

.yetmezmiş gibi, kocası ile öpüşüyor. oğlunun başındaki pedofili adamı öldürüyor. serac denen tiple buluşuyor. neymiş efendim özel kod dolores'in içindeymiş. koya koya ne yaptınız abi? bunların amacı bilinci robotlara aktarmak falan değil miydi? kurucularının bir tanesini böyle içerde tutmamışlar mıydı? o hikayeleri falan unuttular, geldik salak saçma muhabbetlere böylece.

--- spoiler ---