20 Nisan 2020

manifest s02e01:

Fasten Your Seatbelts

--- spoiler ---

.dizi izlemeyi azaltmadan önce de dandik geliyordu ama bu nedir abi? oyunculuklar şaka gibi geliyor. bir tane iyi oynayan yok, hepsi abartı haller içinde. bunları niye izliyoruz diye sormaya başladım. bunca zaman sonra dizi zehirlenmesi geçirip bir farkındalığa erdim herhalde.

.geçen sezonu dünyanın en salak şekli ile bitirmişlerdi. iki tane oğlan kavga eder, kız da vurulur. oradan devam ettirdiler. bu zeke denen tiple birlikte olmaları gerekiyormuş. bölüm sonunda da onu paketlediler. 

.küçük çocuk zaten beni sinir ediyordu ama biraz daha büyümüş, iyice sinir bir tip olmuş. diğerlerine göre daha aptal bir hali var. insanın yüreğini burkuyor. işin kötü niyeyse esas karakter, tüm bilgiler ondan çıkıyor. bir nevi kahin.

.zeke'in nerede olduğunu bilmiş gitmiş. bir anlamda teslim olmaya ikna etmiş. bölüm sonlarına doğru salak karıya görünüp teslim oldu. buradan nereye gidecek ki, ne diye bu olayı uzattılar. en başında neden vuruldu zaten onu anlamıyoruz.

.bölüm içinde hızlandırılmış şekilde ayağa kalkıp mal mal koşturmaya devam etti zaten. vurulmasının bir farkı olmadı. sakallı malla arası açılmış oldu, bir tek buna yaramış oldu.

.bir de aile içi bebek muhabbeti var. bebek kimden geyiği dönüyor. kızı ile birlikte yürürken adamla karşılaşıyorlar ve soğuk terler döküyor. hepsinin kaş göz insanı tiksindiri, bu nedir ulan?

.yolcuları kurtar geyiğinde büyük bir şey çıkacak zannettik ama sesler duyan çift, intihara kalkışacakken kaza yapmış bir aracı görüyorlar. adamlar bunu nasıl yanlış yorumlamış? çocuklar çığlık atıyor falan diyor, diğerlerinin gözünden mi vermiş? kendileri olmadıklarını nasıl anlayamamışlar? bunlara falan hiç girmediler. iki saniye aydınlanma yaşadıkları için muhabbet bitti gitti.

.ha bir de karı vuruldu ne işe yaradı dediydim ya uçağa geri dönüp başka işleri göstermeye yaratmışlar. ölüme yakın deneyimde böyle oluyor demeye getirdiler ama öldüğü falan yoktu. onu da abarttılar. tekrardan uçak mevzusu var. bir yere bağlayacaklarını düşünmüyorum. bir de ben salağını en son paketlediler, zenci güvenlikçi abimiz vardı. ona geldi. gizli saklı işler peşindeler. binbaşı dedikleri karı, psikiyatrist rolünda doktoru kandırdı. onun da aklına tüküreyim. ne diyeyim bilemiyorum.

--- spoiler ---