4 Ocak 2020

the walking dead s10e08:

The World Before

--- spoiler ---

.yine gereksiz gerginlikler, ne idiğü belirsiz işler. salak peder beye adam öldürttüler. tamam hak ettiydi falandı filandı ama tamamen gereksiz bir iş. madem böyle olduk, adamın dediği doğru oldu. hani bunlar medeniydi? hani kanun manun yapmaya çalışıyorlardı. yönetim falan vardı ne oldu? adamlar bu kadar zaman yaptıkları şeyi iki saniyede yıktı. bu yapılar gereksizdi, dünya bu haldeyken zaten işlemezdi ama bunlarla uğraştırıp sonra yaptıkları şeylerle savaşmaları çok anlamsız.

.michonne hikayesi desen şaka gibi. veledi zombi öldürürken görünce bana bir gülme geliyor. bir de adamın tekinin bacağını kesti. bu nasıl bir olay arkadaş? sen kimsin? 

.adam dediğimiz leftovers dizisinden bir tip, şimdi adalarda kalmış biri olarak getirdiler. bunlarda silah varmış, michonne onu almaya gidiyormuş. adama tekne lazımmış. tek başına bunu yapıyor, yine şaka gibi, adama güvendi güya ama bir şey sıkıştırırlarsa, yine saçma olacak.

.siddiq'in zombiye dönüş kısımları da çok kötüydü. bebeği yiyecekti, hem de kendi bebeğini yiyecekti. doktor eleman iki saniye soğukkanlı kalamadı, arkadan zaten zombiye döndü geldi. elinde bebekle adamı dövüp yakaladı, zombi babasının da bebeği yemesine engel oldu. 

.sonra kafayı yedi, gitti zombilere dadandı, eugene gelip kurtarmasa başına bir haller gelecekti, bunların hepsini teker teker aşırı anlamsız bulduğumu belirtmem gerek.

.doktorun alfa tarafından sürüye yollanması da kızının hayatta olduğunu söylemesi ile saçma oldu. herkeslerden saklayıp bunlara mı söylüyor? bunlar ağır imanlı insanlar mı? bu mal doktorun tip tip hareketleri vardı, iş buraya kadar geldi. siddiq zaten hiç haz etmezdi ama ne bileyim malca oldu, beğenmedim.

.bir de carol meselesi var, karın ağrısı oldu salak karı. birlikte gamma'nın söylediği yere gittiler, orada sürü yokmuşmuş da sonra tuzağa düştüler, mağara içinde hepsi kaldı. böylece ara verdiler. ulan siz bilmediğiniz bir yerde kapalı mekana nasıl öyle dalarsınız? on senedir ne izlettiler bize böyle diye insan hayıflanıyor. hiç mi akıllanmayacak bu mallar?

--- spoiler ---