10 Ocak 2020

the man in the high castle s04e09:

For Want of a Nail

--- spoiler ---

.şimdiye kadar ki en iyi bölüm oldu diyebilirim. tabii adamlar biraz abarttı ama bunu bekliyorduk. hepsi iyi güzel ama bu sefer esas kötü gitti. himmler abimizi john boğdu. bu kadar hazırlıksız gitmiş olamaz dedik ama yanındaki eleman ile alman imparatorluğunu bölüşmüşler.

.tüm üst düzey yöneticilerin olduğu mekanda bu işi çok kolay yaptılar, diğerlerini koruyan askerler yok muydu? nasıl istihbarat alamadılar? nasıl bu gerçekleşebildi? o biraz saçma ama yapacak bir şey yok, güzel oldu.

.önce john'u sıkıştırdılar. şu şişko eleman, herkesi dinleyeceğim derken esas bunu dinlemiş. john şaşırmış gibi yaptı ki esasında zaten biliyordu. önceki bölümde bunun olduğuna dair duyumlar almıştı. sonra da olaylar gelişti. tabii himmler niye odasına çağırdı? oğlu gibi görüyormuş da ondan. john ben seni hiç babam gibi görmedim, senden tiksindim falan diyince öksürüğü iyice arttı, orada da boğuverdi bitti gitti. komikliğe bak sen.

.iki saniyede boğması iyidi. almanyayı bu şekilde halletmiş oldular. tabii tek sorun bu batı amerika haricinde her tarafı verdiği elemanın iyi çıkmaması olur. sonra bunu esas kötü yapıp onla mücadele ederler. böyle olursa sıkıntı yok ama işin korkutucu tarafı, sonraki bölüm puanı çok düşük, adamlar bu noktadan nasıl yapamamış olabilir diye insan merak ediyor.

.bir de tabii batı amerikadaki portal var. juliana, helen ile buluşup durumu anlattı. continuum karısını da oracıkta öldürüp yaktılar. portal meselesi en büyük mesele, bunu diğerleri fark edince ortalık karışabilir. her tarafa gidebilir, iyi de gidebilir. 

.japon aşığı salak adam ve karısının dramını da boş yere devam ettiriyorlar. bunların hikayesi de boşa düştü. kido'nun oğlunun dramları da boşa düştü. zaten japonya gitti, almanya el değiştirdi, ne olacak şimdi? zenci salakları devleti elinde tutacaklar zannediyorlar, zaten amaçları bu değilmiş, buna da şaşırıyorlar. uçaklardan bildiri dağıtıldı, sonra bombalama gelir diyorlardı. o kadar bütçe ayırmamışlardır zaten rahat olabiliriz.

--- spoiler ---