11 Ocak 2020

the expanse s04e06:

Displacement

--- spoiler ---

.bu arkadaşlara amazon yaramış gibi. sezon heyecanlı gidiyor. işleri güzel geriyorlar. tabii hala ne olduğunu anlamıyoruz ama biraz olsun bilgi veriyorlar. en azından karşımızda bir uzaylı kardeş var. şimdi gezegeni dönüştürmüş. buna göre gezegenden çıkmalarını bile engelledi denebilir.

.önce gezegenin başına haller gelecek, mekiklerle uzaya gidelim demişlerdi. onun için yukardaki arkadaşlara hazırlanmasını söylediler ama hepsinin birden nükleer füzyon olayı durdu. bunu da mavi arkadaşa bağladılar. en azından böyle anlatıyorlar artık. hepsi eninde sonunda gezegene çakılacaklarmış.

.aşağıda holden tarafları ayırma safhasında kalmıştı. bağır çağır arasında mevzuyu bu salaklara açıkladı, zaten patlamanın gelmesi, bunların hazırlanması falan hepsi hızlı gelişti. şok dalgaları şunlar bunlar derken, değişik işler oluyor gibi.

.bilim kadını rolündeki zenci karının gözündeki olay nedir? bir tane veledin de gözünde benzer bir hadise vardı. yeni bir protomolekül muhabbeti çevirecekler gibi. kendilerini tekrar etmeseler iyi olacak, bir sürü gizem var ama en azından biraz olsun karman çorman olmadan anlayabiliyoruz artık.

.milyar yıllık yapıları, patlatıp gedik açtılar, sonra o gedikleri kapatmak için bir kapak yardımı ile suyun girmesini engellediler. doğru hesap edememişler, su gelirken hepsi asıldı çekti ama beceremedi, holden da kendini feda ediyordu güya, son anda kaçabildi. o alet nasıl suyun girmesini engelleyecek onu hala anlamadım. bunlar içerde ne yapacaklar? ayrı bir uzaylı olayı dönecek gibi görünüyor.

.marsta olaylar iyice değişik oldu. bu salak asker karı için bir hikaye uydurdular ama bu hikayeyi kuşaklı hikayesi ile birleştirecekler gibi. marstaki mallar kuşaklılara akıyor. kuşaklı arkadaşları da bm tehdit ediyor. hepsinin olayı pamuk ipliği ile bağlı durumda. artık bu hikaye uzar gider. 

.dünyadaki siyasal olaylara giremediler. yeni gezegenlerden sinyal alamıyorlarmış. hepsinin birden kesilmesi, gemilerin reaktörlerinin kapanması, miller'ın ortadan kaybolması derken, bir uzaylı arkadaş sıkıntısı artarak devam ediyor.

--- spoiler ---