21 Kasım 2019

preacher s04e08:

Fear of the Lord

--- spoiler ---

.bu nasıl bölümdü lan böyle, bir taraftan olaylar değişik bir hal aldı. diğer taraftan kendi çapında hem komik, hem hüzünlüydü. adamlar gittikçe bunun ayarını iyi tutturdu. sezon başında bunaltacaklar diye üzüldüydüm. bölüm sonrası jesse'nin mal hali insanı üzüyordu. şimdi cehennemde güzelce işkence çektikten sonra kendine geldi.

.tanrı meselesi ne olacak? neden genesis'i üzerinde kullanmadı. inançlı biri olduğu için mi? zaten tahta oturmayı reddetti. testi geçtim mi diye bir sahne tasarlamışlar. geçtin yavrucum falan filan diye sarılırken, nerdeyse diyor. nerdeyse mi? kalbinden geçirdin diyor. oha diyor insan, adamlar din olayını çözmüş gibi.

.sonra jesse tanrısına kızmaya başlayınca da ne bakıyor dik dik, diyerekten gözünü ağzı ile çıkartıyor. bu nedir şimdi? gönderme mi? manyaklık mı? tanrının gücü nedir? neden genesis'i kullanmadı diye baya bir heyecanlandım ama yine de güzeldi. adamlar su gibi akıttı.

.sezon başında tulip ve cass'in birlikte takılması da jesse'nin ölü bilinmesi ile ilgiliymiş. zaten gömdülerdi, humpırt mıdır, ne pırttır, onla intikam planlarıydı derken, en son jesse geldi. ben geri geldim diyor. cass ile işi bitirmişler falan arkada cass biraz gülüyor. eleman da erdi resmen. 

.humpırt olayı da komikti aslında. seni aya göndereceğiz diye ayarlamışlar. üzerinde intihar bomba yeleği, tanrının en sevdiği torunu kendisi. tek torun herhalde ama özel bir şeyleri var diyor. yabani geyik severken bu ortaya çıkıyor. olaylar kızışınca cass öldürmüyor. tulip baltayla elindeki tetikleyiciyi alıyor. sonra tipini görünce basamıyor. helikopterle alıp götürüyorlar, sonra basıyor ama patlatmıyor. tanrının işleri gizemli hesabı bu olaylar böylelikle gelişmiş oluyor. tabii kıyamet senaryosu nedir? arkadaşlarını al da gel dedi, o nedendir? bunları bilemiyoruz.

.en başında niye öldürdü, niye cehennemde koltuk muhabbeti oldu? bunları da açıklamaları gerekiyor. cehennem olayları da komikti aslında. en son katillerin azizi ile kandırmaya çalıştılar. adamı normal insan gibi görünce de şaşırdık tabii. o sahneyi de pek beğendim.

.tabii en acayip sahnesi herr starr olayıdı. gençliğine gittik. güzelliğine düşkünmüş, veletlerin katıldığı bir yarışmada büyükken de işler yaparmış. sonra bunun yüzünü çizmişler, sonra kutsal baba olmuş. aletini köpekciğe kaptırdıktan sonra birileri kurtardı bunları demiştik. yamyam kardeşler kurtarmış. aleti yerine musluk takmışlar, adamların manyaklığa bakar mısın? sonra bacağını kesip yiyip, misafirlerine ikram etmişler. adam bunu görünce tepkisi de komikti. neyse ki gelip kurtardılar ama bunalıma girdi. zaten tam olacağım diyerekten gitmişti. yarım yamalak oldu geldi. intihara kalkıştı. o sıra göğüs uçlarını da heba etti. tanrı gelip elemanın yerini söyledi. hiç sormadın ki diyor. neyse aldılar geldi, tekrar saçlı oldu. saç biraz bozdu sanki ama kıyamet senaryosu yayına alındı. komik itler.

--- spoiler ---