10 Ekim 2019

jessica jones s03e11:

A.K.A Hellcat 

--- spoiler ---

.evet güzelce sıvamaya başladılar. bir kere geriye doğru anlatmaları sıkıcı. trish'in geldiği noktayı biliyoruz ama bu noktaya nasıl geldi diye anlatıyorlar. hiçbir mantığı yok. anlattıkları malca, standart kötü adam figürü işte. dexter gibi yapmaya mı çalışıyorlar? onun olayı ile özel güçlü tipin intikamcı olayı arasında dağlar kadar fark var.

.bu yeni oğlan erik, iyi mi kötü mü? belli değil. trish adam öldürdükten sonra oh çok pis rahatladım efekti veriyor. sonra çok yanlış bir şey yaptık falan diyor. jessica ile ciddi düşünüyor gibiler ama yine de mantıklı bulmadım.

.hele hele jessica'yı en son 911'e kendisi bildirmiş. nasıl olsa çıkacak diye mi böyle yapmış. sonra gittiler, adamı öldürmeyeceklerdi, öldürdüler. rozeti de attı öyle, jessica'yı kurtarmak için bir pisliği daha temizlemiş oldular.

.zaten jessica adam öldürdüğünü anlamıştı. adam öldürmeye annesinden başlamıştı. bu geyikler böyle uzayıp gidecek gibi. ilk bağımlıydı, sonra ameliyat falan oldu, derken şimdi katil oldu, bundan keyif almaya başladı. sıkıntılı bir karakter.

.bu da yetmezmiş gibi, çocukluğuna indik. annesi bunu devamlı zorlamış da fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamış da falan da filanda... bir sürü saçma sapan iş, işte. zaten veledi de hiç benzetememişler. çok salakça olmuş, tebrik ederim.

.sırf bu geyik için dizinin esas karakteri güya yakalanmış şekilde yeni bir adım atmadı. eski görüntüleri tekrar tekrar göstermiş oldular. adamlar resmen bölümü bedavaya getirmişler. niye böyle bir şeye gerek duymuşlar ki? bir açıklaması da olamazdı ya, yine de böyle bir salaklığa hiç gerek yoktu.

--- spoiler ---