15 Nisan 2019

into the badlands s03e12:

Chapter XXVIII: Cobra Fang, Panther Claw

--- spoiler ---

.pek durgun, renksiz bir bölüm yaptılar. üstelik bölüm sonu bajie'yi öldürüyor gibi yaptılar. bu halden geri döner mi? yanındaki karı (annesi gibi davrandı ya annesi değildir herhalde) onu canlandırır mı bilmiyorum. kafa pek iyi olmayınca takibi de zorlaştı. bir mantık da yoktu zaten.

.adam sen kimsin deyip kılıncı sokuverdi. en azından birden ölmesini beklemiyorduk. bajie'nin iyileştirme yeteneği falan yok muydu? bu kadar esas karakter biraz olsun kendini kurtarmalıydı.

.ankara karısı da hemen avlandı. hani gücünü kullanacaktı? bir şeyler olacaktı. azra meselesini de anlamıyorum artık. ankara'nın anlattığına göre kendisi ve siyah nilüfer miydi? o örgütün başındaki elemanla azra'yı bulmuşlar. niyeyse adam şehri talan etmiş. henry ve kız kardeşi kurtulmuş. bize böyle anlatıyorlar. azra ne hala o belli değil ama hikaye böyle.

.hacıyı durdurmak için henry'nin kız kardeşine ihtiyaç varmış ama o ölmüş. henry'de muazzam bir güç varmış. kara gözü verdiği halde nesi varmış? onu bilemiyoruz ama kız kardeş olmadan gücüne ulaşamazmış. şimdi nilüfergiller elemanı paketledi ve bölüm burada bitti. 

.esas olay bunların manastıra yardıma gitmesiydi. hacı manastıra gitti, pek de lezzetli olmayan dövüş sahneleri ile çok çabuk şekilde üstadı falan dövdü. biraz sonra iğnelediklerini uyandırdı ve resmen olay halloldu. bundan daha çok direnç bekliyorduk, hiç olmadı yani.

.m.k. salağını göstermeseler dizi daha iyi olacak. iğnelilerden biri ile konuşuyor. güya onlara iyilik yapıyor. kardeşini görmeye gidecek birini iğnelemiş, kendisi yine göstermiyor. aynı hesap aslında. bu üstad geleceği görüyor herhalde. ondan dolayı böyle yapmış ama hakkaten tanrıyı da oynamış.

.bir de dul gruptan ayrılmak zorunda kaldı. başlarında bir sürü düşman var güçlerini böldüler. tilda ve diğer elemana işkenceler başlamıştı. beyazlı karı bu salakları iki saniyede yakaladı ve işkence etmeye başladı. dul ankara'nın gösterdiği gelecek görüntüleri ile mekanı iki saniyede bulup intikal etti, yine eski bölümlere göre cılız bir dövüş sahnesi ile karıyı kafadan kopardı ve bitti gitti.

--- spoiler ---