13 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e05:

Episode #1.5

--- spoiler ---

.saçmalamaya devam ediyorlar. adamın gözünde lens yokmuş. ona rağmen oyundaymış gibi adamı görüp, onla kapışıp merdivenden yere düşmüş. adamlar on dakika öncesinden başlatıp bölümü uzatıyor. bu nasıl taktik arkadaş?

.merdivenden düşerken trabzanlara çarparak ve allahın nasıl bir sevgili kuluysa, kafasını da çarpmayarak ölmeden altı kattan sağ çıkıyor. bacağını parçalamış, iyileşmeyebilirmiş. ne olacak ki? basar parayı bacak yaptırır. 

.lens yokken hastanede hala düşmanını gelip bunu hoplatması biraz sıkıntılıydı. peki niye odaya giremedi? madem kafasına neden engel kabul ediyor? kapı açılmasa giremeyecek miydi? madem giremeyecekti neyin tantanasını yaşadı? sonra karı araya girdi diye engel kabul etti. kadın nasıl engel olmuş olabilir? adam da ölmemek için kadına sarıldı. kadın bunu bir şey zannedip sevecek mevecek, aptal saptal romantik olacak.

.bir de boşanmak üzere olduğu karısı çıktı geldi. ölürse miras kalır diye böyle yapmış. boşanma işlerini askıya almışmış. bunun düşman arkadaşının babası böyle yorumladı. bu arkadaş yirmi seneden beri resmen oğlu yerine koymuş. oğlunun ölüsüne buna üzüldüğü kadar üzülmedi.

.hastane ortamında figüranlar, yerel halk galiba. onlar pek olmamış. yanlış odaya giren tip falan komikti. hemşireler de özel hemşire gözlüğü var herhalde, onları da takmışlar öyle salak saçma tipler olmuşlar.

.küçük velet ile sohbetleri komikti. velet ablasını elemana ayarlamaya çalışıyor. adam da ben karılardan yoruldum diyor, bunu kadına söylüyor. sonra al sana saçma bir romantizm daha.

.neden otopsiyi hemen yapmıyorlar? yakasında parmak izi varmış. soruşturma açılabilirmiş. intihara teşebbüs olarak kabul ediyorlar. hepsi iyi güzel ama otopsi nerde? gerçeğe etkisini nasıl açıklayacak? eleman trende öldüyse ölüsü nerde? yerde gösterdiler ama çok saçmaydı. oyun içinde karakter de olması gerekirdi.

.neden teknik elemanlara konuyu açmıyor? koskoca şirketin kodları inceleyecek adamı yok mu? bilim kurgu hikayesinde aşırı saçmalamaya başladılar. diğer dramlara, kişiler arası muhabbetlere ağır çekim, yağmur altı daldırarak resmen vakit geçirtiyorlar. ayıp ediyor koreli kardeşler.

--- spoiler ---