9 Ocak 2019

the protector s01e10:

Episode #1.10

--- spoiler ---

.bitti sonunda da çok malca yaptılar, hiç olmadı. yapabilmelerini isterdim, buruk bir sezon finali gerçekleştirmiş oldular. esas kötü çok cılız, bir felsefesi yok. sanki bir şeyler açıklayacak gibiydi. kavga arasında, dünyayı siz bu hale getirdiniz, esas ölümlüler kötüdür demeye getirdiler ama olmadı. çok kısa kaldı. bölüm sürelerini uzatıp biraz felsefesini de anlattırsalar iyimiş.

.vakti zamanında ölümsüzler arasındaki bu aşk kendi içlerinde tartışma konusu olmuş. siz ölümlüye benzediniz diye dışlamışlar bunları. bizim hakan'ın babası da gelmiş karıyı öldürmüş. hançer de öyle dokununca öldürmüyormuş, bildiğin hançerle öldürmesi gerekiyormuş herhalde.

.ölen ölümsüz kardeşlerimiz ayasofya'nın gizli bir tarafında adeta vampir gibi otomatik açılan tabutların içinde ikamet ediyormuş. hakan'ın kanı ile tekrar hayata gelebiliyorlarmış. iyi güzel ama diğer taraftan ölümsüzün kanıyla da ölümlü tekrar hayata gelebiliyormuş.

.leyla salağını karnından vurmuştu ya, oradan başladı bölüm. hakan salağı gömleği çıkarttı, hançeri verdi. hepsi malca yani, dahası olamaz. başka ne yapacak? kızı öldürür falan diyorsun da elinde hançerin var, gömleğin var. alırsın kanı canlandırırsın diyemiyorsun çünkü adamlar daha araştırmadan mevzulara daldılar, bunu bile sonradan öğrendiler. o da leyla ölürken söyledi yani, esas kötümüz böyle bir mallık etmiş.

.neyse ilk leyla'yı öldürdüler. eleman karnından vurulmuş karıyı, hastaneye değil de eczaneye götürüyor, ölecek tabii. orada onu nasıl iyileştirebilirler arkadaş? tamam polis gelir falan filan olur da ölümden daha mı önemli? zaten kendisi cinayetten içeri girdi çıktı, sıkıntı olmuyor yani.

.neyse zeynep'e ulaşmaya çalışmalar, tripler falan filan derken faysal'ın mekanı bulup güya araştırma yaptılar. o ara telefon geldi zaten, faysal ortadan kayboldu. ayasofya'da bir olay olduğunu anlamaları için eskiz'lerden süper zeka bir çıkarım yapmaları gerekti. gittiler ayasofya'ya faysal tam karısını canlandıracak, bıraktı öyle. ulan sana kurşun işlemiyor. ver kanı canlansın işte niye yarım bırakıyorsun ki? çok saçmaydı ama onun yerine kanı hakan sağolsun silahla vurunca ortalığa dağıldı. dağılan kan damlaları da tüm ölümsüzleri canlandırdı, bu muhafız bir harika dostum. nasıl bir salaklık lan bu? insan üzülüyor. keşke yapabilselermiş.

.hem niye vampir gibi? başka türlü ölümsüz olunmuyor mu? orasını da hiç yapamamışlar. zeynep hançeri ne ara aldı geldi? hançeri batırınca  faysal'a niye bir şey olmadı? sadece yara almış oldu. iyileşemeyecek mi yani? hepsi gidince diğer ölümsüzleri görüp kaçmayacaktı ama zeynep'in kafaya mekanın sallantısından bir taş isabet etti, yere yığıldı. adamlar sezon finalini, normal final gibi yapmış. devamı gelmezse burada kaldı bölüm. fazla reklamını yaptılar sanki, en azından haber sitelerinde bolca gördüm ama devamını göreceğiz artık, mecbur bir türk dizisi takip etmiş olduk. toplamda puanı 6'yı geçmez. 8 küsürlerden başlayıp 7.7'ye indi. daha da inmesi gerekir bence ya du bakalım. benim puanım bu sezon itibariyle 6 hocam.

--- spoiler ---