12 Kasım 2018

rectify s02e07:

Weird as You

--- spoiler ---

.ağır geriyorlar, izlerken insanın içi sıkılıyor. ulan adam katil, diğer arkadaşını sakladı ya da işte saklayacak bir şeyleri var. bir planla çantayı doldurup öldüğünü bildiği elemanın evine geliyor, sonra bizim mal daniel her uzatılan hapı alıyor, her kadehi dikiyor. ne diye peki? 

.bir yüzleşme yaşatalım demişler. benzinliklte karşılaştıktan sonra biraz kafayı bulup bu ve arkadaşını görmüştü. adamın dilinden olay iyice iğrençleşti. daniel'in toz kondurmadığı kız arkadaşı aşüfteymiş. diğerleriyle toplu şekilde takılmış, daniel bunları uzaktan görmüş. sonra gelmiş tartışmış ve kızı öldürmüş.

.daniel bunları hatırlamıyor. ne olduğu hala belirsiz, öldürdüğüne inanmıyoruz ama öldürmüşse o zaman inanılmaz olur. tabii diğer eleman niye intihar etti? saklayacak şeyleri var, sırf bu elemanın intihar ettiği ortaya çıkmasın diye cesedini sakladı, sonra geri arıyordu ama onu da devam ettirmediler.

.şimdi çantasına eşyalarını koydu getirdi. evine mi yerleştirecek yoksa daniel'i suçlayacak bir şeyler mi üretecek? kafaları fazla buldular, böyle yapacak olsa niye kafaları buldu, onu da anlamıyorum ama kötü bir insan evladıymış. tam iğrenmelik bir insan evladı. daniel güya kimseye zarar vermem modundan elemanı duvara çarpma moduna geçti. kız için her şeyi yapabilecek moddaysa, gözünü karartıp öldürmüş de olabilir. belki başka şeyler de olmuştur.

.bunun itirafı her şeyi karıştırıyor, belki o kadar masum değildir. yaptığına inandırmışlar, ondan dolayı itiraf etmiş ama orası da karışık. şimdi savcı avukatını çağırıp bir anlaşma koparmaya çalıştı. on yıl daha yatmasını istiyor. bu iyi haber değil ama işler karıştı. daniel'e ulaşamıyorlar. mal adam bisikletle evden çıkıyor, sonra geldiği yere bak.

.kız kardeş kafasını da anlamıyorum. kasiyerlikten, otoparkta ot çekmeye geçiyor. yaşına bakarak üzülürken, teddy ile eğlenirken buluyor kendini. sonra avukat sevgilisi gelip haberi veriyor.

.teddy'ye senatör ve şerif geliyor. daniel için tanıklık yapmasını istiyorlar. neyse ki ailesini parçalar diye hepsini uydurdum diyor, gönderiyor hepsini. tekrar başkası için bir şeyler söylüyorlar ama adama sadece gelip böyle bir şey teklif etmeleri de çok anlamlı değildi.

.dizinin gidişatı bir ayrı, daniel'in sessiz sedasız salak saçma muhabbetleri de bir ayrı, biraz kafası çalışan bir eleman, özel bir tarafı var zannediyoruz ama gün geçtikçe sıradanlaşıyor. adamlar sıradan hal için özel tasarım yapmış gibiler.

--- spoiler ---