14 Kasım 2018

daredevil s03e06:

The Devil You Know

--- spoiler ---

.fisk hepsini parmağında oynattı. bir kere adamın hapishanede olmadığını öğreniyorlar. bundan fisk'in haberi olmayacağını mı zannettiler? orada çok büyük bir hata yaptılar. fbi'ye adam hapisde değil demeden getirip adamı teslim etmeleri gerekirdi.

.nadeem'in amiri de bu işin içinde gibi geliyor bana. üstünkörü bir baskın düzenliyorlar. işler bittikten sonra sadece daredevil olarak görünecek dex tipini görüyor, bunları daredevil yaptı diyor ve bölüm bitiyor. 

.çok gerginlerdi bir kere, matt teslim olmayı kabul etti ama çok geç farkına vardı. nişancı eleman karşısında bu kadar sönük kalmasını beklemiyorduk. adam tamam iyidi, kabiliyetliydi ama üstün bir duyusu falan yoktu. nasıl süper kulak gelen aletleri göremedi? nasıl bu kadar bıçaklanabildi?

.en çok sekenlerde bu hale düştü, seken aletlerin nereye sekebileceğini sesten anlayamıyor mu? bunlar üzerinde duracaklar mı? bir dahaki dövüşte ne olacak? bunların hepsi çok belirsiz kaldı. en son yine matt bir sürü yara alıp ayağa kalktı ve devam etti. güya işler yoluna girecekti, yine rahibe ile muhabbetlere geri dönerler.

.foggy ve karen olayları da çok gergindi. nefsi müdafaa olarak adam ödürmesinden bahsetti ama yedi kez ateş etmiş. bu olaylar olmuş muydu? biz niye hatırlamıyoruz? ne ara olmuştu.

.matt, karen ile yüzleşti de adam çok soğuk nevale, bağırmak istiyorsan bağır dedi. bundan dolayı bir yere de varamadılar. en son rahibe ile onu en yakınları terk etti, sen etme muhabbetinde bulduk. bu kadar çabuk affetmeleri de garip olacak. adam ne zamandır ölü numarası yapıyor. seni korumak için muhabbeti de çok saçma oldu.

.hepsi ölümle yüzleşti, bir medyanın binasını basıp herkesleri öldürüyorlar. başındaki adamı bıçaklıyorlar ama fbi sonradan geliyor. onlar da bu vakte kadar bir itiraf alamıyor. normalde diğer insanlara da söyledi. kanıt bile aramamaları lazım ama fisk hepsini halletti. işlerini bitirdi işte. şimdi daredevil dahil hepsi kötü pozisyona düştü.

.dex ile oynaması da iyidi aslında ama adamın birden bu kadar kötü olacağını da düşünmemiştik. anında psikopat oldu.

--- spoiler ---