10 Kasım 2018

daredevil s03e05:

The Perfect Game

--- spoiler ---

.bölüm dex üzerine yapılmış. pek de güzel yapılmış. fisk'in belgelerden elemanın hayatına inişi falan iyidi. renksiz şekilde yapmışlar, fisk olayları uzaktan izliyor gibi, hemen karıyı fark ediyor. adam dikkatli hocam. şu vakte kadar kimse fark edememiş. şak diye bildi. karıyı hemen mekana getirdi. elemanla konuşmasını sağladı ve şak diye platonik aşkını yerle bir etti. adam insafsız.

.aslında ağzından kaçırmasa da olabilirdi. bu kadar kontrollü, takıntılı bir insanın ağzından kaçırmamasını bekliyorsun ama bu kadar zamandır da dolmuş taşmış, bir iki bilgiyi ağzından kaçırınca kadın sapık olduğunu hemen anladı. diğer taraftan kadının bu kadar dikkatli olması da olağan hayat akışına biraz abartı ama yine de güzel oldu.

.sonra kendini kaybedip ortalığı dağıttı, takıntılarında yamulacakken eski ses kayıtlarını dinledi. bunlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

.hayat hikayesi sıkıntılı, anası babası ölmüş bir çocuk. beyzbol antrenörü buna kol kanat geriyor. süper atıcı oluyor ama diğer çocuklar da oynasın dediği vakit antrenörün kafaya topu yerleştiriyor ve adam ölüyor. sonra terapiste düşüyor. neyse ki kadın iyi bir kadın, çocuğu hizada tutuyor. durumu iyi anlıyor. şu vakte kadar da bununla geliyor.

.kadının hastalanıp ölmesi, öldüğün için seni öldürmek istiyorum demesi falan baya sıkıntılı sahnelerdi.

.fisk elemanı kendi için değil sadece dikkat dağıtmak için istiyormuş. hemen kötü tarafa geçebilecek, süper yetenekli bir fbi ajanı olarak diziye kazandırdılar. adamlar bu dizinin karakterlerin özel çalışıyorlar gibi, zaten esas kötüsü iyi olunca dizi akıyor. fisk harika bir karakter, her seferinde belirtiyorum ama şu bölümde bile yaptıkları çok acayipti.

.diğer tarafta matt'i işbirlikçi olarak ispiyonladı. fbi peşine düştü. az daha yakalıyormuş. bölümün son kısmında onu gördük. başka da pek oynamadı. önceki bölüm araba kazasından tabii ki kurtulmuş. göstermeye bile gerek görmediler. fisk'i bir şekilde öldürmeye çalışıyor ama sezon sonuna adam öldürmekten de vazgeçer bence.

.karen ve foggy olaylarla ilişkilendi. nadeem zaten hemen durumu çaktı. karen adamın tekini öldürmüş. onu da avukatı olarak foggy'ye anlattı. bir hayli etkilendiler. uzak kalın diye matt uyarmıştı. şimdi vardıkları yer üzücü oldu. hepsi dağıttı resmen.

--- spoiler ---