23 Ekim 2018

the walking dead s09e03:

Warning Signs

--- spoiler ---

.eh biraz ikilemler yaratıp güzelleştirdiler ama dünya negan'sız daha kötü ve tiksinç oldu. adamlar ortak bir düşmanla savaşmayınca birbirlerini yemeye başladılar. şimdi negan'ı öldürmeye gidiyoruz dediler ama bu sefer esas karakterler birbirlerini yiyecek gibi görünüyor.

.maggie ile daryl nick'e karşı gibi bir durum oluşturdular. esasında helikopterle gezen tipleri niye kimse görmedi? insan topluyorlarmış, çöpçüler kraliçesi onlarla anlaşma yapıyormuş. a tipi ve b tipi insan diyor. papaz arkadaşlarını satmayınca ben seni b tipi zannediyordum diyor. tam olarak neye karşılık geliyor bilemiyoruz ama böyle bir muhabbet çevirdiler. çöpçüler kraliçesi de kimse bana güvenmiyor diyor. gidiyor telsizle haber veriyor. güvenmez herhalde. salak salak işler işte.

.esas olay geçen bölüm adam öldürme meselesiydi. negan'ın takımından katilleri temizliyorlardı. bir bakıma ceza sistemi uygulayabilirlerdi. birden hepsini içiçe koymak çok saçmaydı. adamlar kardeşini öldürmüş, babasını öldürmüş, sevgilisini öldürmüş. böyle tipler. öldürürken gülmüş, istisna yok demiş. maggie ile daryl bunları buldu. tam infaz edecekken muhabbetler döndü biraz, sonra da arkalarını dönüp gittiler. bunlar da infazı gerçekleştirdi. 

.işleri çok karıştıracak orası belli oldu. daha kötüsü olamazdı. kurtarıcıları mekandan kovdular gibi, nereye gidecekler? tekrar savaş mı edecekler? belli olan bir şey yok. karman çorman bir dünya içinde bebek yapmaya başladılar. böyle de bir mallık içindeler.

.biri kural yapmaya çalışır, diğeri bebek yapar. michonne rick'i gördüğünde kolundaki kanı niye sildi? o karı infaz ediyor zannettim ama o kan neydi ben bilemedim. çok ufak bir ayrıntıysa yapmasınlar böyle şeyler.

.iki saat zaten güzel aile manzaraları, hikayeler, koşturmacalar. derken adamın öldüğü haberinin gelmesi ve tekrar gerçek hayata döndüler. gereksiz gereksiz işler işte.

.insan önceden bir anlaşmaya varır, bu kadar toplum şekillendirmeye çalışıyorlar ama yapamıyorlar. kavga çıkıyor, tam birbirlerini kesecekler rick atıyla dalıyor ortama, sırf bu görüntüyü vermek için de olmaz ki, bu kadar mı malsınız arkadaş? hem rick ne ara cana önem verir oldu? şakır şakır morgan ile adam kestiği günleri biz unutmadık.

--- spoiler ---