15 Ekim 2018

cesar 911 s04e09:

Rocky Road

--- spoiler ---

.natgeo cesar'dan yatırımı kesti galiba, uzun zamandır denk gelmiyordu. o kadar sık yayınlamıyorlar, genelde eski bölümler denk geliyor. bu da aslında eski bölüm ama izlemediklerimizden biri. güzel bir bölümmüş. iki tane güvensiz karıyı ele almışlar. biri kırsaldan şehre gelmiş, köpeği erkeklere karşı çok koruyucuymuş. diğeri de av köpeği almış, ailesi ile birlikte büyüsün istemiş ama kontrol edemiyormuş. cesar olaylara daldı ve hemen çözdü. normal olarak...

.ilk saldırgan köpeğe geldi, kendisi güvensiz saldırgan bir köpek. kapıya yanaşınca zaten deli gibi havlıyor. öyle böyle değil. junior ile içeri dalması biraz abartıydı. junior yavrum yazık eğdi boynunu, başka yere bakarak görmezden çalıştı. en son süpürge ile sıkıştırdı, tasma takacaktı ama düşürdü. junior'un tasmasını aldı ona taktı. eleman da tasma çıkarsa bile bir şey yapmıyor. arkasından takip  ediyor. çok akıllı bir hayvancağız.

.derken köpeği alayım biraz seni rahatlatayım dedi. sahibi zaten dokunsan ağlayacak. süper köpek psikolojisi merkezine götürdü. keçiler, oyun alanları, sürüsü falan filan derken zaten hayvan bir yerden sonra alıştı. ilk güven kısmında juinor'a çok iş düştü. devamlı yanında patilerini yere falan sürttü, çok sıkıştırdılar. sonra hep birlikte cesar'a teslim oldular, rahat ettiler. huzur cesar'da...

.karıyı daha önce ısırmış, kollarını mahvetmiş. erkek arkadaş mıdır nedir? onlara karşı da kötüymüş. zaten erkeklere saldırganmış, cesar bunların hepsini düzeltti diye gösterdiler ama odanın ortasında kafesle test yapıyorlardı. garip bir taraftan, bir taraftan komik.

.latin güzeli diye arada ispanyolca konuştu. adam kendi ırkından olanlara öncelik tanıyor galiba. daha önce de latinler bölümü çoktu, en azından diğerlerine göre tercih ediyordur. normal bir aile, çok aşırı enerjik bir köpek seçmişler. sınır belirlememişler. kadın köpeği oturtmaya çalışırken ağzının üzerinden ısırmış. dudakta yara yapmış. çocuklara ne yapar diye endişe etmişler ama yaptıkları bir şey yok.

.hayvan üstlerine atlıyor, geri kaçıyorlar. cesar yemek egzersizi ile olayı çözdü. yemeğe ulaşmasını engelleyebilirsen her şeye engelleyebilirsin dedi. tabii sonucu tam göremedik, çocuklar zaten heyecanlı, beş aylık köpek zaten çok heyecanlı, dişleri kaşınıyor. diş kaşıntısı geçince biraz daha normalleşir ama tabii bunların yaptığı gibi geri kaçarlarsa olacak iş değil. zamanla düzelmez diye belki buna dedi, belki abarttı. bilemiyorum artık.

.ilk yemekle başladı, izin vermeden dokundurmadı. çok sert davrandı. hayvan afalladı. sonra merkeze aldı, orada diğer benzer köpeklerin eğitimlerini gösterdi. tabii enerjisini atması lazım, köpeği yürütemiyorlarmış bile. yavaş yavaş açıldılar. bu köpeğin iyi olmaması için bir sebep yok. ailesi biraz salak, devamlı ağlayıp duruyor ama o kadar olacak.

--- spoiler ---