11 Eylül 2018

iron fist s02e02:

The City's Not for Burning

--- spoiler ---

.gereksiz hikayelerine devam ettiriyorlar. davos denen tipin idealleri için karıya çakması gerekti. adam çok zorlandı hakkaten, nasıl gereksiz bir sahne anlatamam. kadın da sert seviyormuş bak falan diye gösteriyorlar, diziyi böyle coşturacaklar galiba ama komik oldu. ben şahsen güldüm. daha iyisini yapabilirlerdi ama dizinin geldiği yer zaten imdb 7 puan altı.

.her neyse genel hikaye desen iyice çöp oldu. geçen sezonun esas kötüsü gidince ortalık boş kalmış, çeteler savaşırmış. bunu engellediler, iki saniyede engelleyince de davos girdi meydana anlaşma yapan mafya liderini öldürdü. yine kavgalar çıkacak anlaşılan.

.zaten konken masasına gelip karısını araya sokarak kazanmak nedir? iki tane dövüştü tipe hiç yakışmadı. zaten bunlar birbirlerine de yakışmıyorlar. neresinden tutsan elinde kalıyor.

.danny malı yoldan hatunu alıp geliyor, evde bir bardak su verecekmiş. kafası neyin dönmüş, evdeki karı da bu ne lan bakışı atıyor ama çok normal karşılıyor. danny yolda yanlış anlama kız arkadaşımla yaşıyorum falan diyor, dialoglar saçma gelişmesi saçma.

.neyse ki bu çift kişilikli salak kadının durumu başka, danny'yi tanıyor, başka bir planı falan var. en azından onları yakınlarında duruyor. sanki tesadüf gibi de takılıyorlar. nereye bağlayacaklarsa olmayacak, buradan belli.

.ward denen tip etkisiz eleman olarak ortada dolaştı. kız kardeşi ile anlaşmaya çalıştı ama mevzu ne onu bile anlayamadılar. gereksiz patentleri falan istemişler. yok efendim şudur budur, nedir lan bu?

.davos ile danny arasındaki kavga bölümün büyük kısmıydı. belki tek ilgi çekici yeriydi. geçmişte demir yumruk için yaptıkları bu kavgada davos denen tip haklıymış. ilkin diyorlar ki biriniz pes edene ya da ölene kadar dövüş sürecek. bunlar başlıyor dövüşmeye resmen birbirlerini yumrukla öğütüyorlar. danny aslında kaybediyor. sonra bir şekilde tekrar kurtuluyor, güneş ışığını kullanarak davos'un gözünü alıyor. dövüyor mövüyor ama eleman pes etmiyor. öldürmüyor da... e ne oldu şimdi? başına düşman geldi. oturan ustaları da danny kazandı, o ejdere gidecek diyor. çok saçmaymış hakkaten. daha da saçma yapamazlardı.

--- spoiler ---