3 Ağustos 2018

The Originals s05e13:

When the Saints Go Marching In

--- spoiler ---

.esas karakterleri öldürerek bitirelim demişler. tamam klaus ölünce güzel olacak dedimdi ama niye elijah öldü? onu iyi monte edemediler. kardeşini diğer tarafta yalnız bırakmamak için diyor. ya diyor karanlıksa bir şey yoksa? güzel laflar koymuşlar. en azından sorgulamışlar ama yine de cevabı yok. bir kardeş, diğeri için böyle niye yapsın ki? aşıklar gibi davrandılar. o biraz garip oldu, pek olmadı. supernatural kardeşlerinin gayliği hususunda dalgalar geçiyorlardı ya, bunlar hakkaten gay ulan.

.elijah da dizi bitiyor diye üzülmüş herhalde. canı gönülden gözyaşı döküyordu. klaus daha bir asil durmuş. asil elijah'ın bu hali insanın için burkuyordu ya, ne diyeyim bilemedim. güzel bir taraftan, diğer taraftan biraz komik.

.dokundurucu tarafları, dokunaklı da olacakken bir koca bölüm vedaya ayırmaları da pek olmamış. bir hasta abimiz vardı. tüm tanıdıkları ile veda yemeği yapıp, hepsine birer iğne vurdurarak ötenazi yaptırıyordu. onun gibi olmuş aslında. son akşam yemeği, hepsi pek mutlu gülüyorlar falan. geriye kalan karakterler kendi meşreplerince mutlu falan filan derken ölüyorlar.

.rebekah insan olup marcel ile evlenmeyi kabul ediyor. ne gerek varsa böyle bitirmek istemişler. ulan biriniz yaşlanacak ve diğeri onun ölümünü görecek. sırf bu yüzden vampir insan ilişkileri iyi gitmiyordu ya tekrar döngüye girmediler.

.vincent ile freya arasında ne var? çocuklarının babası olmasını istemişler de sanki organik yoldan verecek gibiler. vincent sevdiğine hayır demek de gerek, sevgi göstergesidir falan dedi. sonra çok güçlü çocuk olur, bu şehirde kalıyorum diyerek bir üçlü sarılma yaptılar. gereksizdi aslında. hem lezbiyen çiftlere mecburi bir baba figürü gerekir gibi yapmışlar. josh gay'ini hatırlayan olmadı. en son ölenlerin fotoğrafları falan görüldü biraz o kadar. hayley kısa bir süreliğine hope'a göründü. budur yani.

.kol salağı yine arıza çıkardı. sonra geri geldiler kardeşiz, sonsuza kadar dedikten sonra böyle böyle bitirdiler işte. dizilerin finalleri, bir daha göremeyecek olmamız insanı biraz üzüyor ama geyik diziydi. boş beleşti, saçma sapandı ama niyeyse sevdiriyordu kendini. vampir günlüklerine göre daha ağır başlıydı işte. aile kavramı vardı. kardeşler arası sevgi falan vardı ama iki erkek kardeş birbirine aşık gibi davranmasa daha iyi olacaktı.

.mesela elijah büyü gücünü azaltmak için kendini feda edebilirdi. düzgün bir veda etmek için ve diğer söyledikleri için kendini feda etse yine tamam diyeceğim ama hope'u falan geride bırakıp klaus ile birlikte toz olmaz, tozlaşmalarının birbirine karışması çok abartı oldu. 

.hope demişken neyse ki bu ergen salağı ve kaşlarını uzun süre izletmediler. iki kaşı ayrı oynuyor. kaş göz koordinasyon sorunu var, acil şifalar diliyorum.

--- spoiler ---