28 Ağustos 2018

preacher s03e10:

The Light Above

--- spoiler ---

.lan böyle insafsız sezon finali mi olur? bir bölüm daha vardır, en azından o kadar şişirdikleri savaşa başlatırlar diye düşündüydüm. adamlar bir sonraki sezonu komple savaşa mı ayırdılar yani?

.herr starr artık mesih istemiyor, kendisini küçük düşürdüğü için jesse'nin ölmesini istiyor. kafasından dolayı olabilir. yazık zenci vampiri de öldürüverdi. onu da sezon finaline öldürmüş oldular. cass yakalandı, aynı yerde duruyor. kurtarmaya gelecekler. mevzular üç aşağı beş yukarı böyle.

.iyi güzel ama tanrı neden gelip tulip'i kurtardı? üzerine tank mermisi geliyordu. zamanı durdurdu. jesse'yi kendisini aramaktan vazgeçirmesi karşılığında cass'e yardım etmeyi teklif etti. tulip kabul etmedi ama geri tankın oraya koymadı. merhametliliği mi tuttu yoksa atladılar mı? muhabbetler güzeldi ama...

.jesse'nin güçlü elemanla kavgası ilk çok gereksiz geldi ama gücünü kullanmadan adamı dövebilmesi süper oldu. nasıl yaptılarsa artık bunu becerttiler. geriye arıza eleman kaldı. onu öldürmek istemedi ama mekanı kül edince başka yerde yaşayamam diye kendini feda etti. en sağlam karakter oydu. keçiyle münasebetsiz işler yapıyordu sanki ama yine de komik adamdı. ölmese de olurdu. ölmesi de güzel oldu.

.sonra büyük annesinin yanına geldi. ailesinin intikamı, dizinin başındaki jesse'nin küçüklük halini falan da hatırlayınca iyice garip oldu. şeytanla jesse'nin büyük annesini öldürmesi durumunda cehenneme gireceği konusunda anlaşma yapmış. böyle bir yetkisi nasıl olmuş? o ayrı bir konu ama ilk öldürmedi, elindeki ruhları ateşe attırdı ki onu almak için çok takla atmışlardı. sonra içine sinmedi. güzelce öldürdü. artık cehennemlik oldu. dizi iyice çivisinden çıktı.

.hitler meselesini çok abarttılar, güzel bir karakter. her seferinde gülümsetiyor ama tankla bunu kurtarmaya gelip muhabbet etmeleri pek olmadı. sonra salak askerlerle kapıştılar, hepsini öldürdüler. bu sefer aralarında anlaşamadılar. azrail ile katillerin azizi karşılaşması güzeldi. azrailin gözlerini oydu. elemanın üzerinden tank geçiyor, kar etmiyor. kapalı kalabiliyor ya, onun gibi tankı da havaya uçurunca mevzuya daldı. güzeldi.

.anlaşmasını yerine getirip şeytana gitti ama aklı hala çocuğunun gözlerini oyan kargalarda kalmış. aslında çok önce düşünmesi gerekiyordu. bu sahneyi kim tasarlamış? kim izin vermiş? tabii ki tanrı olmalı, şeytan böyle söyledi ama yine de kafasına mermiyi yemeyi engelleyemedi. tanrı kaçışlarda, şeytan öldü. meydan hitlere ve bunlara kaldı. büzük surat da beni buraya jesse attı diye katillerin azizine (azizlerin katili mi lan yoksa hehe?) takıldı. hepsi pek güzel de işte bundan fazlasını bu sezona sığdırırlar demiştim, yetmedi. herr starr olayı yine sonraki sezona kaldı. bu sezon büyük anne sıkıntısını aşmış oldular diyelim.

.cass de kendi çapında güzel bir şeyler yapmaya çalışıyordu. vampir gay sevgilisinin ipini pazara çıkarmış. telefon açtırma olayı vardı. oradan sonra hepsini vampir yapmış, elemanı yediler içtiler, güneşte yaktılar. tam işler bitti derken herr starr zenci vampiri önden gönderip kandırıp, hepsini güneşe maruz bıraktı. çoğu öldü, boş yere öldüler. mallardı iyi oldu ama cass salağı da bir işi doğru yapsın. nasıl hemen şu zenciye inandılar, anlamadım. artık sonraki sezon için doldurmuşlar hepsini.

--- spoiler ---