30 Ağustos 2018

castle rock s01e08:

Past Perfect

--- spoiler ---

.kalan bölümlerde doğru düzgün bir açıklama gelmeyeceğini düşünmeye başladım. durduk yere işler daha karışık hale geliyor. son sahnelerde bizim şeytani oğlan, empatik karıya onu izlediğini ima ediyor. sonra öldüğün yerde diyor. bu abilerde zaman döngüsel işliyor herhalde.

.geçen bölüm anne karakterinin bunamasını ele almışlar, biz de komple zaman döngüsü var zannediyorduk. kadın kendi kafasında durumları birleştirmiş. sevdiceğini hala yaşıyor zannediyor. zorlu bir olay ama ne bileyim yine de dram harici fantastik bir hikayeye bağlasalar daha iyi olurdu.

.şimdi şeytani oğlan henry'nin babası gibi. sesler duyuyorsun değil mi diyor. sonra daha hazır değil diyor. alan'ın cesedini halletmeyi planıyor. annesini korumaları gerekiyormuş ama o ara henry'nin mal oğlu polisi arıyor ve ortalığı polis basıyor.

.o veledi diziden çıkaracaklar diye sevinirken, kendisi de sesler duymaya başladı. kuş otobüsün önüne çarptı. sonra ortalarda bir yerde mi indi? nereye gitti, ne yaptı? ve niye gösterdiler hiç anlamadım. gizemin boku çıkmamalı.

.empatik karının ölümü meselesini niye soktular onu hiç anlamadım. iyice karıştı mesele. bir önceki bölüm henry'i kapatmışlardı. sağır adamı ölü gösterdiler, kim öldürdü onu da anlamadım. ne olduğunu ne ara açıklayacaklar? henry geçmişten kesitler görünce biraz olsun bir aydınlanma yaşamadı mı? bunun hafızasını kaybettiği zamanlarda kötü bir şey yaptığı bariz, empatik karı da görüyor bunları. neden kafa kafaya verip bir şeyleri çözmüyorlar da oradan oraya yuvarlanıyorlar.

.gitti bodrum katı dedi. onu da özel hikaye olarak getirdiler. sosyolog bir tip, karısı ile yatıyor diye meslektaşına dalmış. sonra her şeyi bırakıp kasabaya gelmişler. cinayette zirve olan bu kasabada cinayet, seri katil falan filan temalı bir motel açmaya karar vermişler. iyi güzel derken ilk müşterilerini öldürdüler. ikisi de aldatan çift diye mi yaptı? yoksa şeytani oğlanın portreleri kafasına mı girdi? oraları anlayamadık. karısı mevzuya dahil oldu, birlikte cesedi kaldırdılar. gereksiz sarışın karakteri de taksisi ile işbirliği yapmaya geldi, bir gariplik olduğunu anladı.

.derken henry bodrumlarından eve girip tablo dolu odayı gördü. tarihleri fark etti. elemanın yaşlanmadığını da anlamış olmalı. bu ormanda iken üzerine giydiği kıyafeti de giymiş. bunlar arkadaş falan çıkacak, ne çıkacak anlamadım. tanrının sesi diyorlar, belki şeytanın sesidir.

.neyse işte eleman tablolara dalmışken mekana geldiler. cinayeti fark etti zannettiler ama kadın daha yeni katil olduğundan olsa gerek bıçağı güzel kullanamadı. henry'i öldüremedi. arbede sırasında kadın öldü. adam delirdi. az daha zenci geberecekti ama sarışın karı geldi aynı hikayedeki gibi balta ile adamı kurtardı. sonra annesi hakkında telefon gelince olay mahallinden sanık ayrıldı. peşinden polisler, sonraki bölüme artık.

--- spoiler ---