30 Haziran 2018

the 100 s05e08:

How We Get To Peace

--- spoiler ---

.yine bizim bellamy ortalığı karıştırdı. kardeşini bir nevi kurban etti. bu kadar ileri nasıl gitti insan hayret ediyor. zaten helix karısını fena öldürdüler. sonra clarke için kardeşini harcadı. belki komadan çıkamayacak? şimdi octavia'yı komadan çıkana kadar diziden çıkarmış oldular. başka türlü ilerler mi bilmiyorum. daha dayanıklı olsa bir kişiyi komaya sokan bir alg'den bahsediyoruz.

.solucanları kullanıp mekana saldırma planı vardı. meğer yumurtalarını kullanacaklarmış. kadını boş yere öldürmüşler. octavia yine bir adım öndeydi, olayı anladı. clarke'ı tutukladı ve böyle olaylar gelişti. clarke da madi'yi savaşa götürüyor diye böyle yapıyor. kendi çocuğu gibi artık olayları katıp karıştırıyorlar.

.vadide olaylar daha bir garip. abby salağı hap için yapmadığını bırakmadı. durduk yere ses dalgası ile tümör öldüren bir yol buldu.tedaviyi buldu sayılır yani. liderleri diğerlerinden saklamasını istedi.

.tam o sırada kötücül olan vadiye giriş yaptı. raven ile takas önermişlerdi, adamı gözden çıkarmıştı. olaylar böyle karman çorman işte. raven desen tedavi için araç yapmayı reddediyor, bırak ölsünler diyor. sonra abby için yapıyor, sonra hapçı olduğu görüyor kızıyro mızıyor. tam aleti dağıtacakken kadın basıyor elektiriği. ulan kısa tut bari.

.bir de pilot olayı var, başka pilot yokmuş da şuymuş buymuş. o da saçma. nasıl birine öğretmez bunca zamandır? bizim salaklar bile bunu düşünmüştü.

.murphy de raven'ı kurtarmak için içlerinde en kötü karakter ile anlaşma yaptı. belki birbirlerini sevecekler de bir olacaklar. taraflar karışacak kim bilir?

.kane ile lider kadın arasında bir şey olacak mı? böyle salak bir sahne olabilir mi ki? bana umut verdin diyor. karnını gösteriyor, çocuğumu bu dünyaya getirmek isterim diyor. solucanlar yiyecek haberleri yok. ayrıca kesip duruyorlar birbirlerini, o da çok saçma yani. bir de karnını elletiyor falan, yuh artık daha neler.

.monty desen yosunları bitkileri beslemek için kullanmış. bir anlamda sorunları çözmüş artık burada yaşayabilirler ama kimse dinlemiyor bile. hepsi mi mallaştı bunların insan anlamıyor. bıkmadılar savaşmaktan. savaş olmasa da artık vadi kalmış, öyle bir hayatta kalma yapabilirlerdi ama bıkmıyorlar. dizide aksiyon lazım sanırım ama adam kalmadı artık öldürmeyin lan birbirinizi. 

--- spoiler ---