16 Mayıs 2018

westworld s02e04:

The Riddle of the Sphinx

--- spoiler ---

.biraz daha bir şeyler oldu ama ne oldu yani? adamlar ölümsüzlüğü bulmaya çalışmış, bu standart bir konu, neyse ki bulamamışlar ve şirketin sahibinin robot hali işkence şeklinde içerde kalmış. ne kadar süre geçtiği belli değil.

.william önce gençken buna uğruyormuş, tekrar tekrar denemişler ama adamın bilinci kendini reddediyormuş, bir süre düzgün çalıştıktan sonra hata vermeye başlıyormuş. konuşamıyor falan filan gibi işte. aksıyor, tıksırıyor öyle kalıyor. en son deneği öldürmek yerine yaşatmak zaten william'ın siyahlı tip olduğunu gösteriyor. arada 30-40 sene var, öyle bir anlık gibi anlatıyorlar.

.berand ve elsie mekanı buluyor ve bu olaylar birleşip ortalığa çıkıyor. geçen sezon elsie denen tip bir şeyler döndüğünü anlayınca ford onu öldürtmüştü, en azından öyle göstermişlerdi. şimdi kendisini zincirleyip besledikleri ortaya çıkıyor. bunu bernard kendi kafasına göre mi yaptı? yoksa ford mu dizayn etti onu pek anlayamadım.

.ford öldü etkisi yok diyorlar ama yok öyle bir şey, büyük işler yapmış. hala oyunda zaten bir sürü laf söz ettiriyor, hostları kullanıyor. mevzu bernard kendi kararlarını mı veriyor? yoksa kontrol altında mı? en son hatırladığı şey de insanları katlettiği idi. katlettiği yer de insan deneyinin olduğu yer. ford'un bundan da haberi varsa niye şimdiye kadar hiç çıtlatmadılar?

.dolores'i falan unuttular. bu dolores esas zengin tipin soyadından türetilmiş sanki. william'ın kızı da geldi, kaplan avcısı oymuş. ondan bir giriş hazırlamışlar kendisine. babası gibi avcı bir insan evladı. yerlilerin elinden kaçıp geldi. niye birleştirdiler ki hikayeyi?

.siyahlı abimiz, william beyler nereye gidiyor ne yapıyor? bir mekandan bahsetmişlerdi. insanlığa tehdit oluşturmaktan bahsetmişlerdi. hikaye nereye gidecek hiç belli değil. normal şartlarda host'ların ölmesine göz yumarken birden iyilik timsali kesildi ve aileyi kurtardı. bunca zamandır yanında duran tipin ailesini falan kurtardı. ilk sattı gibi oldu ama sonra kurtardı.

.bu elemanlar da teddy'nin serbest bıraktığı tipler. dolores haklıymış herhalde de niye kötülük ediyorlar? niye hikayeleri bu kadar bozulmuş? onu da anlamak mümkün değil.

.ford'un hala oyunda olması da garip. adamı öldürdüler çıkardılar diziden şimdi bernard'ı mağaranın oraya getiriyor. hem kendisi kurtuluyor hem de elsie kurtuluyor. ne alaka yani? o zaman ford'un kadının ölmediğinden de haberi var diyebiliriz. fazla gizem usandırıyor, biraz hikaye aksa pek güzel olacak. sezon sonuna büyük bir şeyler saklıyor olabilirler ama şimdiki keyif ne olacak?

--- spoiler ---