10 Mayıs 2018

westworld s02e03:

Virtù e Fortuna

--- spoiler ---

.bu sezona konuları kalmamış, parkın dışına taşıyamıyorlar. birlik oluşturamıyorlar, kim bilinçli kim robot belli değil. hatta kim insan kim robot bunu bile ayırabilecekleri doğru düzgün yolları yok sanki, araya karışıyorlar. neden karıştıklarını da anlamıyoruz. malca oluyor, gizemi mala bağlamaları bu olsa gerek.

.bölüm başladı. bernard ile zenci yönetici kadın tekrar bir araya geldi, sen nasıl hayatta kaldın diyor. bu hikaye en son gelecek hikayesi gibi anlatıyorlar. iyi güzel de baskına gelen tipler diğer hikaye ile birleşti, çok büyük fark yok arada ama baskından sonra bernard yine yakalandı. zaten eli kolu ayrı oynuyor.

.gizem içinde gizem, dolores'in babasının durumu. adamın için bir şeyler koymuşlar. zenci yönetici kadın da onu arıyor zaten. aldılar götürdüler sonunda ama bernard içindekini gördü, bunu anlatacak mı peki? ne olduğunu da anlamadık ama o adamın dolores'e söylediği sözlerle bilinçleri canlandıydı. şu muhabbeti bari tamamlasalar ya, bir gizemi çözseler sonra başkasına geçseler, bu muhabbet nerdeyse ilk bölümden beri var.

.wyatt olarak da tanıtıyor kendini, bunu da tam anlatmadılar. dolores'in içindeki canavar olarak mı? teddy bile buna karşı geliyor. robot da olsa insan insandır diyerek öldür dediği diğer tipleri öldürmedi.

.şimdi yine anlamadım, niye askerlerle birlik oluşturdu. onları ön sıraya sürdü, diğerleri onlara gelsin hepsini patlatayım diye mi? zaten diğerleri geliyordu? bu kadar insanı kurban etmeye ne gerek vardı? hepimiz yaşamayı hak etmiyoruz falan dedi ama mantığını anlayamadım. bunlar bilinçli değil anladığım kadarıyla, peki o halde niye bilinç vermiyor? elinde imkan da vardı ama yanındaki zenci şirket çalışanına da unuttular, öyle kaldı. salak saçma bir şey oldu.

.sonuç olarak nerdeyiz onu da anlamıyoruz. bernard diğerlerine geçecek, mevzulara biraz hakim ama kendi başına insan olarak takılıyor, diğerlerinden bağımsız bilinci var. yoksa yok mu? onu kendini insan zannetsin diye yaratmışlardı ama şu an insan olmadığını da biliyor, buna değinmek yerine oradan oraya savuruyorlar.

.çocuğunu arayan zenci kadın hikayesi de bir yere gitmiyor. oradan oraya hikaye yazıcısı ile komik dialoglar olsun demişler. yanındaki aşığı adam da metinlere bağlı kalıyor gibi. bilinçlerinin belli düzeyleri mi var? yoksa programları mı o kadar? onu da anlatmıyorlar.

.bir de bölümün başında kaplan avcılığı yapan tipi gösterdiler. yerlilere yakalandı sonunda, ne alaka? nerden çıktı bu tipler. adam desen ölmüş, kadın desen insan ile host farkını baştan sorgulamaya başlamış ama biraz fantezik sorgulamalar, gereksizdi işte. diziden beklenti büyük olunca böyle kötüleşiyor gitgide, güzel bağlarlar belki kim bilir?

--- spoiler ---