12 Mayıs 2018

the expanse s03e05:

Triple Point

--- spoiler ---

.biraz hareketlenme yaşandı ama hala malca devam ediyor. şimdi protomolekül ile konuşmaya çalıştılar, geçen bölümden başlayan bir hadise idi. çocuğun içine yüklüyorlar, sonra onun bedeninden iletişime geçiyor. iş yapıyoruz da şudur budur, ne olduğu anlaşılmıyor, zaten dilleri böyle bir de uzaylı teması hiç çekilmiyor.

.venüs meselesi var, venüste bir şeyler inşaa ediyorlarmış, oraya gidecek mesele ama bu hızla sezon sonuna ancak, ondan sonra da zaten unutup gideceğiz. karın ağrısı gibi olaylar.

.esas siyasi çekişme, yok yere başlamış bir savaş muhabbeti vardı. bunun görüntüsü zenci albaya gitti, adam gemiyi ele geçirirken bunu bile beceremedi ama mesaj yollamayı becerdi. bizim çinli mal da kendi gemisini havaya uçurdu. hiç mi savunma sistemleri yok? nasıl o kadar insan pat diye öldü anlamadım.

.ardından mevzu değişti, io'dan pat diye hibritler gönderildi. adamlar füze içinde silah olarak uzay gemisine mi gönderiyor? olay bu muymuş? hem hani dünya sahip değildi? onu da anlamıyorum. hibritleri var ama protomolekülleri yok mu? salak saçma bir iş. belki dünya sahip değil derken, dünyadaki iyiler sahip değil anlamında söylediler artık bilemiyorum.

.istedikleri zaman pat diye io'ya geliyorlar. sanki arka bahçeleri, olaylar hemen akıyor, istemedikleri zaman da elli saat dramlar da dramlar. dünya politikasında olaylar unutuldu, o video dünyaya da gittiydi. oradan işleri değiştirebilirlerdi ama bekelmeyi tercih ettiler.

.bizim ekip io'ya hızlı giriş yaptı ama çocuğu o ara bağlamışlardı. durdular gibi oldu ama durmaya da bilirler. öyle iki dakika kala yetişmek nedir? sadece uzaylılardan mesajı anlamak için bunu yaptılar. zengin uzak doğulu tip biraz duraksadı ama çocuğu yine feda etti. adam kendi kızını feda ettiydi, ne olacak ki?

.marslılar daha erdemli insanlar olarak gösterdiler, en azından bu bölümdeki lider kadın asker, dünyalılar birbirlerini öldürürken ilişmeyin dedi. sonra da mesaj gönderdi ama işler çok karışacak, herkesler ölecek, yine kötüler kazanacak. kötüler kazansın tamam da bu kadar malca değil be.

--- spoiler ---