10 Mayıs 2018

the 100 s05e03:

Sleeping Giants

--- spoiler ---

.olmayacak işler olmaya devam ediyor. şimdi bu mahkum kardeşler 100 yıl öncesinden gelmişler. hepsi mi kapsüle girmiş ne olmuş? bunu geçelim, adamların bir sürü ahalisi var, bir tanesini gemide bırakmadan nasıl aşağı iniyorlar? 300 kişiye yakın daha uyuyan insan var, onları kime emanet etmişler? 

.hadi diyelim uzayda kim ne yapacak diye düşündüler, ulan vardıkları noktanın gözle görünür diğer ucunda bizim malların gemisi vardı. hiç mi bakmadılar? hiç mi uyarı sistemleri yok, geldikleri gibi dünyaya iniş yaptılar ve gemide kimse kalmamış, olacak iş değil. çok saçmaydı.

.bunu geçersek eğer, bizim tiplerin kapsülleri ile yanlarına gelmeleri, gemiye girmeleri sonra gerekli yakıtı bulup hemen dünyaya inmeleri nedir? tam da clark'ı harcayacaklar, uzayda 6 yıl kalmış, kasları gram erimemiş, ayak üstü yürüyüp geliyorlar. yahu çok uçtular.

.adamların bir kısmı uzay gemisinde kaldı, bir kısmı sığınakta, diğeri nasıl yeşil kaldığı belli olmayan bir avuç yer için savaşacak. o kadar insana o yer yetmez bile, hepsi birbirini yesin diye özel tasarladılar herhalde.

.100 yıl öncesi son kayıtta kaptan gemiyi kaybediyor, bu tipler ele geçiriyor, nasıl yaptıkları belli değil ama becermişler. zenci olan mürettebattan biriymiş, diğerlerini satmış. madencilik görevleri için harcanabilir insanları uzaya göndermişler. mevzu buymuş yani.

.clark da yakalanmadan önce güya içlerinden birini yaralayıp bağırtarak uzak bir noktadan sniper ile indireceğini düşünüyordu. sonra iki saniyede yakalandı ve ötmeye başladı. küçük kız da pek işe yaradı aslında, hemen yakalanıyordu ama ikinci seferde tuzaklara doğru götürdü. en sonunda bellamy salakları ölecekkten onları kurtardı. clarke'ın birebir çizimi ile bellamy malını hemen tanımış olmalı.

.murphy salağı da nasıl olsa kapsül var diye uzay gemisinde kaldı. o da malcaydı. yüzündeki ifade komikti nerdeyse, neyse ki yalnız ölmeyecekler de ulan o gemiyi aşağı indirmek mümkün değil mi? buzla insanı sonsuza kadar yaşatıyorlar ama dünyaya giriş yapamıyorlar mı? olacak iş değil. gemiyi uzayda mı inşaa etmişler? ne yapmışlar hiç bilgi yok. öyle gidiyor işte kafalarına göre.

--- spoiler ---