15 Mayıs 2018

supernatural s13e22:

Exodus

--- spoiler ---

.yine karman çorman ve salak saçma bir  yerlere gidiyor. lucifer takımlarına geldi, süper güçlü bir baş melek falan filan de bunun iyi olmadığını biliyorlar diye kötülük yapmalarına ne gerek vardı ki? sam çok ayıp etti, lucifer de michael ile birlik olmaya karar verdi, mevzu buraya geldi.

.öncesinde sam'in hayatını kurtarıp oğlunun gözüne girmeye çalışıyordu. değiştim ve iyi biri oldum, babalık muhabbetini deneyecğim diyordu. tabii bunun nasıl oğlu oldu onu da anlamıyoruz, baba sorunlarını çocuğuna mı aktaracaktı ne yapacaktı?

.derken alternatif evrende ortak hareket ettiler, charlie ve ketch salağını kurtardılar. lucifer de yardım etti. hep beraber diğer evrene geçip, tekrar silahlanıp bu evreni kurtaralım gibi bir süper planla geldiler. bobby abimiz bile bu aptalca bir fikir derken hepsi geçitten geçti. ölen tüm karakterlerin tekrardan gelmeleri bu şekilde sağlanmış oldu da gereksiz oldu aslında.

.neyse şimdi michael denen tip ince yer bulup evren basmayacak mıydı? o kadar olaydan sonra son anda damladı ve lucifer'in geçmesini engelledi. gabriel'i de öldürdü. bu kaçıncı ölüşü bilmiyorum ama resmen elemanı boşa getirdiler, hiç varlık gösteremeden öyle öldü gitti. bu sefer kesin ölmüştür herhalde.

.castiel'in alternatifi çok ağır bir oyunculuk ile işkenceci bir tipmiş, sanki bir tek onun akla girme özelliği var da öyle göstermişler. onu da öldürdüler, bir tane castiel kaldı. ne bileyim gereksizliğin de gereksizliği.

.anne karakteri yine ben gelmiyorum muhabbetlerine girdi, oradan zaten herkesi götürelim muhabbetine çıktılar. bunu başardılar da ama bir şeye yaramadı. dünyaları yok olacak allah izin verirse.

.jack babası ile yakınlaştı. ikisi bir büyük bir kötülük olsa çok tatlı bir dizi olacak ama yapmazlar öyle. michael ile dünya karşılığında oğlunu aldı, lucifer'i de iyi karakter yapıp dünyayı kurtarmayacaklarına göre yine sıçıp batıracaklar diyorum. yarım bırakıp diğer sezona kalacak her mevzu. 

--- spoiler ---