14 Mayıs 2018

lucifer s03e20:

The Angel of San Bernardino

--- spoiler ---

.kendince hoşlukları ile devam ediyorlar ama bu chloe denen tipin ne özelliği var diye sormaktan dilimde tüy bitti. şimdi kabilimiz karıyı gerçekten sevince mührü kalktı, gerçekten sevdiğini fark edince karının kalbini kırdı. nasıl bir denklem bu?

.gerçekten sevmese, onunla oynasa bu sefer ölmek için kullanmış olacaktı, mühür kalkmayacaktı. şimdi mühür kalktı ama ölemeyecek mi? allah güzel bir ders vermek istemiş, oraya götürüyorlar meseleyi.

.lucifer ile oynadıkları oyun komikti aslında, maze'in sadece bunu yapmak için kalması da çok anlamlı değil. güzel bir ders verdi ama bir şey olmadı. bir bölümde çözdü ve olaylar gelişti, tabii bundan sonrasını nasıl düzeltecek onu anlamıyorum.

.chloe salağına melek olduğunu falan söyledi, kanatlarını söyledi. kane'in kabil olduğunu söyledi. haliyle hiçbirine inanmadı. dizinin başından beri bu geyik devam ediyor ama kanatlarını göstermiyor, belki yanında kanatlarını da açamaz onu bilmiyorum ama charlotte hemen bunların olayına vakıf oluyor. terapist desen yine aynı. kafalarına göre yani.

.bölümün hikayesinin polisiye hikayesi yine lucifer ile ilgiliydi. uykusunda melek olarak gelip insanları kurtarmak en büyük kabusu, bu haliyle komik. bu yüzden uykusuz kaldığı görüntüler de komikti. bir hafta uyuyamayınca mala bağlamış, kafaları yemiş.

.adam melek ama uyuması gerekiyor, bunu da açıklamaları lazımdı ama hiç girmediler. bıçak girmiyor vücuduna ama uykusuzluğa hiç gelemiyor. bir yerden tamam da diğer yerden olmadı. komik olsun diye yapmışlar işte.

.baba sorunları ve olayları bağlamaları da güzel aslında, zaten genel konumuz bu, her bölüme bir yerden bağlantı çekiyorlar. bir yere varsa çok daha güzel olacak ama kendileri de bilmiyor gibi.

.charlotte meselesinde ben zaten kötüyüm ve cehennemliğim sonucuna vardılar. iki melek tanıyorum nasıl olsa cennete giderim kafası da komik, bunun için insanlara iyi davranmış olması da öyle. lucifer'in kovulduğunu falan da mı bilmiyor bu dinsiz imansızlar.

--- spoiler ---